Bilopphøgger vil bygge for 12 millioner

VENTER FORTSATT: Leif Arne Rolfstad venter på svar fra kommunen om sine planer om å bygge et moderne bilfragmenteringsverk.

VENTER FORTSATT: Leif Arne Rolfstad venter på svar fra kommunen om sine planer om å bygge et moderne bilfragmenteringsverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bilopphøgger Leif Arne Rolfstad (51) har kommet inn fra kulden. Virksomheten hans er tatt inn i det mest prestisjetunge kommunale dokumentet som fins.

DEL

 I kommuneplanen for de nærmeste 12 årene er en del av bilopphoggeriet hans på Strømbo, nord for Hokksund, tatt inn som ett av forslagene som planavdelingen i Øvre Eiker kommune anbefaler politikerne å vedta onsdag.

Kommunen signaliserer nå at de vil godkjenne et mindre område rundt bygningene på tomten hans til næringsformål.

Hittil har denne «merkelappen» manglet ettersom eiendommen har hatt status som område for landbruk, natur og friluftsområde.

Vil bygge for 12 mill.

– Vi er glad for dette, men det er ikke mer enn en halv seier for oss. Vi har fortsatt ikke oppnådd det vi har spilt inn til den nye kommuneplanen. Vi vil bygge et moderne bilfragmenteringsverk til 12 millioner kroner, sier rådgiver Kjell Jensen til Drammens Tidende.

– Hvordan er planene for fragmenteringsverket?

– Det blir fordelt på to haller, slik at delene kan plukkes av innendørs. På langsiden av hallene blir det lager for bildelene. Vi snakker om et topp moderne anlegg som kommunen fikk se tegninger av allerede i 2012. Derfor er vi veldig skuffet over at det ikke er tatt med i kommuneplanen, sier Kjell Jensen.

Spilte inn hele området

Plansjef i kommunen, Anders Stenshorne, opplyser at Rolfstad spilte inn hele eiendommen sin til næringsformål.

– Vi har konsentrert oss om å regulere en bit av tomten rundt byggene hans – til næringsformål, fordi de tidligere er blitt godkjent av kommunen. Da kan han drive lovlig, sier Anders Stenshorne.

Artikkeltags