Gå til sidens hovedinnhold

Full skjenkestopp, stengte treningssentre og munnbind på butikken – dette vedtar Modum-politikerne i kveld

Det blir forbud mot alkoholservering og ansatte på serveringssteder må bruke munnbind. Det må også du, om du skal en tur på matbutikken og ikke klarer holde god nok avstand.

Klokka 16.00 mandag ettermiddag samles formannskapet i Modum til ekstraordinært møte. Ett tema gjelder for hele møtet: Koronasituasjonen i Modum.

Etter å ha sluppet «billig unna» på Modumheimen, er det nå stor spenning til hvor mange som har blitt smittet i forbindelse med et utbrudd blant elever i 10. trinn på Nordre Modum ungdomsskole.

For å møte den økende smitten, med 25 positive tester den siste uken (status klokka 15.00 mandag red.anm.), behandler formannskapet derfor en lokal forskrift om smitteverntiltak.

En forskrift er det samme som en lov, så nå blir det slutt på anbefalingene.

Full skjenkestopp

Et av de kanskje strengeste tiltakene i den foreslåtte forskriften er full skjenkestopp, med forbud mot alkoholservering.

I tillegg må ansatte ved serveringssteder bruke munnbind når de oppholder seg i områder hvor gjestene har tilgang. Besøkende skal bruke munnbind når de ikke kan opprettholde en meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer, med unntak av kortvarige passeringer.

Serveringsstedene pålegges dessuten å registrere samtlige besøkende. Denne registreringen skal lagres i 14 dager og deretter slettes.

Les også

Christina er «omplassert» for å dirigere korona-trafikken

Mye munnbind

De siste dagene har det vært en synlig utvikling i hvor mange som bruker munnbind både på gata og ikke minst i butikkene i Modum. I tiden framover, vil det trolig bli enda flere.

For selv om butikker og kjøpesentre skal legge til rette for at det er minimum to meters avstand mellom kunder, er det plikt å bruke munnbind i butikker, fellesarealer på kjøpesentre, kiosker, bensinstasjoner, tros- og livssynshus og i lokaler for fritidsaktiviteter, når det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Skal du ut å kjøre drosje, skal både du og taxisjåføren heretter bruke munnbind.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for dem som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke dette.

(Saken fortsetter under)

Stenger alt

Tenker du nå at «dette skal gå greit, jeg får blåst ut litt på treningssenteret». Da må du tro om igjen. Forslaget til forskrift legger nemlig opp til en nær total nedstengning:

  • Treningssentre
  • Idrettshaller
  • Kulturhus, forsamlingshus og grendehus
  • Kino og teatre
  • Svømmehaller
  • Bingohaller eller lignende
  • Ungdomsklubber
  • Kulturskole
  • Bibliotek

Det er heller ikke tillatt med organisert trening og konkurranser innen breddeidrett.

Ja, og helt til slutt: Det oppfordres til å unngå bruk av kollektivtransport ved avganger med stor trafikk. Reisende skal selvsagt bruke munnbind.

Vedtekten gjelder fra det tidspunkt den er vedtatt av politikerne i formannskapet mandag ettermiddag og inntil videre.

Kommentarer til denne saken