Moroa startet fem dager tidligere. På Klosterskogen fredag gjorde hoppa konkurrentene til statister. Tirsdag var det kvalifisering i Veikle Balder-cupen – og Valle Rappa sikret seg en ny seier. Fredagsseieren var verdt 16 tusenlapper, mens triumfen tirsdag betalte 40.000 kroner og samtidig finaleplass i den pengestinne finalen i Veikle Balder cup som skal kjøres i oktober.

– Jeg kjøpte Valle Rappa som toåring. Da var hun ikke innkjørt. Den jobben gjorde Bjørn Steinseth for oss. Jeg hadde henne hjemme til i fjor sommer før hun reiste til Bjørn igjen. Han har gjort en god jobb og den siste uka har vært fantastisk, innrømmer Amund Raaen som eier Valle Rappa sammen med datteren Heidi Raaen Strømsodd.

Hjemme på Rundskogen i Krødsherad har 61-åringen «yngre generasjoner» – både treårige Rapptus RS, toårige Solan RS og ettårige Godvilja RS som alle er født og oppvokst på gården.

571. seier

Valle Rappa er en av et sekstitalls hester som Noresund-karen Bjørn Steinseth har på sin stall på Løten. Travtreneren tok karrierens 571. kuskeseier da Valle Rappa gikk til topps på tirsdagskvelden. 46-åringen kjørte sine første travløp som 19-åring i 1994. Totalt har Steinseth’n kjørt mer enn 6700 travløp så langt i karrieren.