(Drammens Tidende)

BUSKERUD: Natt til lørdag var det en «helt normal, rolig natt» ifølge operasjonsleder Rune Hunshamar. I natt har Sør-Øst politidistrikt hatt så mye å gjøre, at de like før 07.00 skrev på Twitter at det hadde vært mange meldinger om forstyrrelse av natteroen, og at de ikke hadde fått vært overalt.

Men skal vi tro nattens operasjonsleder, Marianne Mørch, har ikke de verste hendelsene vært i drammensdistriktet.

– Det har vært litt. Men det har ikke vært de store tingene her, sier Mørch.

Status i fyllearresten i Drammen på morgenen er totalt tre stykker, der en av disse hadde blitt kjørt hit fra Hønefoss.

Fikk gratisnatt i fyllearresten

En av dem som ble arrestert i natt var en mann i 20-åra som ble innbrakt fra Svelvik etter å ha havnet i «klammeri» med familien.

– Det har vært litt nesten-slåssing med et familiemedlem. Han var full og var problemet, så vi måtte bare ta ham med inn så det ikke skulle bli verre, sier Mørch.

Mannen blir ikke anmeldt. Derfor slipper han også bot for å ha blitt arrestert.

– Det er ikke alle som anmeldes, så det kan være gratis i fyllearresten. Men det er kanskje ikke så gøy å gå ut derfra på morgenen.

En annen som ble arrestert i natt, var en mann i 20-åra fra Sandefjord. Han befant seg på et utested i Drammen, der han var utagerende.

Blant annet skal han ha forsøkt å slå vaktene på stedet, men ifølge Mørch traff han ingen.

Mannen anmeldes for ordensforstyrrelse.

Lastebilbrann og førerkortbeslag

I natt var det også en bilbrann under E18 i Brastadveien. Lastebilen sto parkert der da den begynte å brenne.

Som følge av brannen ble E18 stengt i en kort periode på grunn av mye røyk og varme. Ifølge Drammens Tidendes fotograf på stedet kunne man se flammer opp mellom bruene på E18.

Ifølge Mørch er det for tidlig å si hvorfor det begynte å brenne i lastebilen.

Like før halv fire i natt stoppet politiet i Eiker en mann i 30-årene på riksvei 35. Da hadde patruljen fulgt etter ham i 2,5 kilometer med sin vanlige politibil, forteller Eiker-politiet til Drammens Tidende.

Bilen hadde en gjennomsnittsfart på 125 kilometer i timen i 70-sonen. Føreren fikk førerkortet sitt beslaglagt og ble anmeldt.