Gå til sidens hovedinnhold

Fritidskarantene?! Er dette det samme som å være fritidsgravid?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Min eldste sønn har vært hjemme i jula. Jeg har vært i «uggin» form, sliten, hodepine, hosta og breka. Tok covid-test da dette startet i romjula og testen var negativ. I går ringte ungen: «Mamma, jeg testet positivt på covid-test på jobb i dag...» (Han har gudskjelov ingen symptomer bortsett fra at han er sliten.)

Jeg ringte og bestilte test, og fikk det de kalte fritidskarantene?! Jeg ba henne utdype dette fenomenet og fikk til svar: Du kan gå på jobb, men kan ikke treffe andre på fritiden. Okei... Hva om jeg hadde jobbet på for eksempel Kiwi, med 100-200 mennesker rundt beina hele dagen..?

Dét hadde vært greit, men jeg kunne ikke tatt en kaffe med en kollega etter jobb? Jeg imponeres stadig over dette viruset som da hadde forstått at så lenge jeg hadde vært på jobb ville ikke viruset vært farlig for noen. Men gud forby at jeg hadde tatt en kaffe med en kollega etter endt arbeidstid?

Men så har det seg sånn at jeg er 100 prosent ufør og har vært siden 2010, så nå sitter jeg i det de kaller karantene. For når du er ufør så har du ikke fritid heller da? Og siden jeg - ikke har fritid - er i krantene skal jeg ikke på butikken fritid eller ikke. (Er i total isolasjon uansett frem til svaret på pcr-testen foreligger og det plager meg ikke).

Men om jeg ikke hadde vært ufør, kunne jeg altså gått på jobb, handlet, reist hjem og ikke vært sammen med andre. Den gang jeg var i 110 prosent stilling var jo nettopp dette et drømmescenario! «Jeg kan ikke komme på dugnaden, for jeg har fritidskarantene jeg...»

Nå? Siden jeg sitter i karantene - men ikke i fritidskarantene - så kan jeg komme og hjelpe deg etter kl. 18, for jeg tror det som kalles fritidskarantenestarter? Heia Norge!! Enten er man i karantene eller ikke! Det er som å være gravid, enten er man gravid eller ikke, man kan ikke være begge deler!

Kommentarer til denne saken