Stripa som kom på plass i midten av oktober i fjor var allerede blitt slitt bort flere steder. Steinberg-firmaet AS Miljømerking frisket opp stripa fredag formiddag. Vanligvis går det i hvitt eller gult når de er ute på oppdrag, så blåfargen måtte spesialbestilles.

Hver år

– Årsaken til at malingen slites bort er at den er beregnet på asfalt. Mens fortauet i Vikersund består av betongheller. Vær og vind samt snøbrøyting sliter veldig på stripa, sier Ole Simen Mihle Mihle.

Han forteller også at man må regne med å gjennomføre en slik overmaling hvert år.

Ønske fra TV

13. august kommer sykkelrittet «Tour of Scandinavia» til Modum. Den femte etappen skal starte fra Bankplassen i Vikersund. Arrangørene og TV-produksjonen hadde et ønske om at rekordstripa skulle være i tipp topp stand, men kultursjef i Modum kommune, Per Aimar Carlsen vet ikke hvordan stripa skal benyttes under rittet, men håper den får litt tid i TV-ruta.

Carlsen håper også å få på plass skiltene som viser de ferskeste verdensrekordene. Disse skiltene skal stå på egne stolper på grøntarealet mellom Vikersundgata og parkeringen til Spar. Kultursjefen sier at dersom alt går etter planen vil disse skiltene komme på plass førstkommende torsdag.

Nye skilt

Pengene til opprustingen av rekordstripa tas fra midler man har avsatt til markedsføring i forbindelse med sykkelrittet.

Historien om rekordstripa strekker seg helt tilbake til 2019. Da bevilget politikerne i Modum 53.000 kroner til å anlegge stripa. Men først i oktober 2021 kom den på plass. Og går det som man håper kan 11. august 2022 bli datoen da de siste skiltene kommer på plass. Men man må altså regne med at Ole Simen Mihle og hans kollegaer i AS Miljømerking kommer på en årlig visitt med sin merkemaskin.