Vil forby salg av disse grillene

Norsk brannvernforening vil forby salg av engangsgriller en stund framover.

Norsk brannvernforening vil forby salg av engangsgriller en stund framover. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk brannvernforening vil ha slutt på salg av engangsgriller.

DEL

(Siste) Det varme og tørre været i mai har ført til ekstrem skogbrannfare over hele Sør-Norge. De siste dagene har det vært skogbranner flere steder i landet.

Derfor har flere fylker og kommuner innført totalforbud mot åpen ild i naturen, også for griller og i nærheten av vann. Nå mener Norsk brannvernforening at flere tiltak må til for å unngå flere skogbranner.

– Om det er mulig å få til, ville det vært strålende at man fra Trøndelag og sørover unngår å selge engangsgriller en periode framover. Det sier administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Rolf Søtorp, til P4 Nyhetene.

– Jeg mener det kan være en god idé at også næringslivet kan være med å ta et ansvar. Han sier at å begrense tilgjengeligheten vil være en fin måte for næringslivet å ta ansvar på.

Men han sier at også hver enkelt må være bevisst på den store brannfaren.

– Nå må virkelig de enkeltpersonene som ikke klarer å følge opptenningsforbudet ute virkelig skjerpe seg adskillig, for å si det forsiktig.

Avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerheit og beredskap, Anne Rygh Pedersen, stiller seg bak forslaget.

– Men det aller viktigste er at folk som allerede har kjøpt engangsgriller ikke finner på å bruke dem ute i naturen, sier hun. (ANB)

Artikkeltags