Du klatrer opp den midlertidige trappen, litt med en følelse av at du er i ferd med å borde et lite romskip.

Hytta er mer eller mindre trill rund, blank grå og er ved første øyekast en litt pussig skapning ute i furuskogen ved Krøderen.

Men det er bare ved første øyekast. Så fort du setter dine bein inne i kula fire meter over bakken, skjønner du hvorfor den utradisjonelle tretopphytta henger akkurat her – i akkurat denne furua.

Unik utsikt

Du blir nærmest overfalt av utsikten. Foran et digert panoramavindu har du en gedigen seng hvor du kan slange deg dag ut og dag inn. Og utsikten over Krøderen er rett og slett slående. Det er vann, furu, fjell og natur hvor enn du ser.

Her snakker vi beliggenhet – og en utsikt du ikke finner noe annet sted.

Men det var ikke helt gitt at denne kula av ei tretopphytte skulle havne nettopp her.

– Det var noen norske arkitekter som tegnet den. De fikk en pianofabrikk til å bygge den i kryssfiner. Så ble den hengt opp i Spåtind, hvor den har hengt i tre år. Vi har lenge vært nysgjerrig på tretopphytter. Så da vi kom over denne, var det bare å slå til, forteller Live Skinnes.

Ekstrainntekt

Sammen med ektemannen Kristoffer driver hun gård i nabolaget, og hadde allerede en stor utleiehytte på strandtomten ved Krøderen.

– Vi ser på dette som mulighet for en ekstrainntekt til gårdsdriften. Derfor har vi utviklet flere ting her. Vi har blant annet laget en liten utendørs badstue, eller fuglereiret som vi kaller den, med flott utsikt over fjorden. Så nå leier vi ut badstua, hytta og tretopphytta som en totalpakke til turister, forklarer hun.

– I pakken kan vi ta imot 12 personer, sier hun.

De leier så langt ut pakken fra tre døgn og oppover. Prisen starter fra om lag 10.000 kroner for et tredøgnsopphold.

Nord, ro og natur

Prosjektet har fått navnet «Nord».

– Vi var innom mange navn, men det enkleste er ofte det beste, flirer hun.

– Og så er det jo noe med det indre kompasset. Det er noe som heter «Find your true north». Det går på å finne roen og seg selv i naturen. Derfor passet det jo også bra med «Nord».

Lavvo med gulvvarme

I tillegg har de også en stor lavvo på hele 95 kvadratmeter. 11 meter i diameter og 7,3 meter høy innvendig. Stokkene er hentet fra skogen rundt, mens duken er sydd i Kautokeino. Og som ikke det skulle være nok, er det lagt opp et finurlig system som gjør at hele lavvoen har gulvvarme.

– Lavvoen driftes i utgangspunktet som en egen utleiedel. Den er i tenkt til yogatimer, men kan også leies ut til andre grupper, forteller Live.

Testnatt i høyden

Men tilbake til tretopphytta. Ekteparet har hatt hytta i sitt eie i noen måneder. Det har vært mye jobb med å pusse den opp og male den. Det har vært en lengre prosess med å få alle tillatelser på plass, men i forrige uke var alt klart og tretopphytta ble vinsjet opp og på plass.

Det er ikke kjøkken eller toaletter inne i selve tretopphytta. Derfor må man inn i hovedhytta som ligger et steinkast unna for å komme seg på toalett eller lage mat. Utover sengen og en liten ovn, noen lamper og hyller er det stort sett sengen og utsikten som tar plass.

– Men vi drømmer om å få til et lite utekjøkken og kanskje en enkel toalettløsning.

– Det er og blir mye jobb. Senest på onsdag fikk jeg skåret på plass madrassene til sengen, og natt til fredag skal vi testligge den selv for første gang. Det blir stas, smiler hun.

Hengende tretopphytte

– Hytta sitter jo slik sett ikke fast i selve treet, men den henger i treet. Derfor var det også viktig at vi fant det riktige treet, med den riktige utsikten. Vi mangler bare å få på plass den endelige stigen eller trappen opp, ellers er det meste på plass. Det er spennende.

Og bestillingene har startet å tikke inn.

– Vi annonserer via Air BnB, finn.no og via våre plattformer på sosiale medier. Og folk har startet å booke. Det er jo strålende. Allerede denne helgen tar vi imot de første gjestene.

– For å si det slik: Vi er strålende fornøyd. Og tretopphytta innfridde alt vi hadde håpet på. Så dette blir rett og slett gøy, avslutter Live.