– Avgjørelse om å åpne dørene har Brakar tatt i samarbeid med Vy Buss som har hatt en omfattende prosess med sine sjåfører og helsepersonell for å sikre at det ikke gjøres noe som kan medføre økt smitterisiko, sier Terje Sundfjord, adm. direktør i Brakar i en pressemelding.

Ifølge Sundfjord hadde selskapet i mai tapt 30 millioner kroner billettinntekter på grunn av koronapandemien.

Her er billettkontrollørene på plass igjen: – Folk har lagt seg til «nye betalingsvaner»

– Vi er derfor svært glade for at vi nå igjen kan åpne dørene og dermed sikre inntektene, og dermed busstilbudet fremover, i større grad, sier han i pressemeldingen.

Tar ikke kontanter

Det vil fortsatt ikke være mulig å betale med kontanter. Busselskapet ber kundene derfor om å enten benytte seg av appen Brakar Billett, Vipps eller den nye skrapebilletten som Brakar har laget spesielt for å ivareta de som ikke ønsker å betale med telefonen.

Ni av ti passasjerer er borte – starter med sommerferieruter etter påske

Billettmaskiner for validering av reisekort blir flyttet så langt unna sjåfør som mulig, og Brakar ber reisende om å ikke stoppe opp hos sjåføren, men kun passere og vise billetten. Dette er for å verne sjåføren og andre reisende, skriver selskapet.

Busselskapet informerer om at dørene vil åpnes for passasjerer 20.juli på alle busslinjer i Drammen, Hallingdal og Hemsedal. De øvrige kommunene hvor Brakar har ansvar for kollektivtilbudetet vil åpne dørene 3. august.

Kan sitte ved siden av hverandre

Fra 5. juli kom Folkehelseinstituttet med nye smittevernregler for kollektivtransport, og passasjerer kan nå sitte skulder til skulder i de kommunene som er definert som gult tiltaksnivå.

– Dette er rett og slett galskap

Brakar informere om at alle kommunene i gamle Buskerud er definert til dette tiltaksnivået. Fortsatt bør man ikke sitte ansikt til ansikt, og Brakar anbefaler derfor kunder om å ikke sette seg mot kjøreretningen slik at alle reisende kan sitte i samme retning.