Gå til sidens hovedinnhold

Vegard har regjert lengst

Hansen er på langt nær ferdig med prosjektet i MIF

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter snart ti år som MIF-trener er Vegard Hansen den som har sittet klart lengst av hovedtrenerne i eliteserien.

Han er kanskje også den treneren som sitter tryggest.

I en uke der både David Nielsen, Strømsgodset, og Rikard Norling, Brann, har forlatt sine trenerjobber, så har treneravganger vært i fokus i Fotball-Norge.

Vi trengte ikke reise langt for å finne den eliteserietreneren som har sittet lengst av alle i sin klubb.

LES OGSÅ: Mjøndalen ble knust av Molde

Fast ansatt

På Isachsen Stadion i Mjøndalen regjerte Vegard Hansen som vanlig fredag ettermiddag. Han forberedte sine spillere til den viktige bortekampen mot Bodø/Glimt søndag.

– Gå av som MIF-trener? Nei, jeg består, inntil videre. Jeg søker ikke noe annet, og er veldig glad for å være i Mjøndalen, sier Hansen, og poengterer at han ikke har kontrakt – men er fast ansatt i klubben med tre måneders oppsigelse.

Her er topp fem-listen over de trenerne i eliteserien som har sittet lengst: 1. Vegard Hansen, Mjøndalen (november 2005). 2. Dag-Eilev Fagermo, Odd (desember 2007). 3. Jostein Grindhaug, Haugesund (januar 2009). 4. Mons Ivar Mjelde, Start (juli 2011). 5. Kjell Jonevret, Viking (juni 2012).

LES OGSÅ: Ikke sjalu på naboen

Godt grunnlag

Til høsten har altså Hansen vært MIF-trener i imponerende ti år.

– Det er ennå inspirerende fordi vi fortsatt ikke er i mål med prosjektet vårt. Klubben er i kraftig vekst og utvikling, forklarer Hansen.

Som et nyopprykket lag har MIF tidvis tatt eliteserien med storm. For Hansen og co. er tolv poeng og 10. plass etter ti kamper en knallstart.

Det er lagt et godt grunnlag for å kunne overleve for underdogen fra Nedre Eiker, og bruntrøyene har også yppet seg mot topplag i vår – blant annet slått Rosenborg.

Møter bunnlagene

Nå venter ti kamper mot lag som stort sett er ventet å havne fra midten og nedover på tabellen – blant annet møter MIF bunnlagene Bodø/Glimt og Sandefjord både hjemme og borte i denne perioden.

– Det er klart at dette blir en viktig periode, men nå fokuserer jeg alt på søndagens bortekamp mot Glimt – og å ta tre poeng der, kommenterer Hansen.

Tabelljumbo Glimt «må» vinne mot MIF. Med tap vil nordlendingene være ti poeng bak de brune.

– Nå blir det spesielt viktig at vi klarer å mobilisere det samme trykket som vi har klart mot topplagene, hvis ikke er vi et dårlig eliteserielag, sier treneren.

LES OGSÅ: SIF er litt bedre enn MIF

Kommentarer til denne saken