Anne Kjersti Kalvå viste igjen gryende form før verdenscupstart i finske Ruka kommende helg. Søndag var hun best på 10 kilometer fristil på Beitostølen.

– Det var litt uventet, men samtidig veldig deilig. Jeg hadde større forventninger i går, så det er gøy å få det til på skøyting i dag. Det var mange som kjempet om seieren, sa Kalvå til NRK etter søndagens triumf.

30-åringen fra Lundamo avsluttet rennet kruttsterkt og vant foran Helene Marie Fossesholm (21).

– Jeg hang litt mindre over stavene i den siste bakken, så det var litt deilig. Anne Kjersti hadde en pangavslutning, så da var det takk og farvel, sa en fornøyd Fossesholm til NRK etter målgang.

Den siste pallplassen søndag gikk til Silje Theodorsen (28). Det kan bety billett til verdenscupåpningen i Ruka.

– Jeg har veldig lyst til å gå der, innrømmet hun til NRK etter en 6.- og 3.-plass på distanse denne helgen.

Tett og jevnt

Mellom Kalvå og Fossesholm skilte det søndag bare 4,2 sekunder. Mellom de fem beste i søndagens renn var avstanden 13 sekunder.

– Det var nye navn som ble nevnt etter hver eneste passering, så jeg begynte nesten å lure på om alle kjempet om seieren, sa en lattermild Fossesholm etter rennet.

Da det gjaldt som mest var det Kalvås navn som endte på toppen av listen. Hun var også best på lørdagens 10 kilometer i klassisk. Da var avstanden ned til Heidi Weng på 2.-plass 31,7 sekunder.

For Heidi Weng ble det en tyngre dag på jobben søndag. 31-åringen ble nummer sju, 44,6 sekunder bak seierskvinne Kalvå.

Lørdag ble Fossesholm nummer åtte.

Hardt for debutanten

Tuva Hagen Rønning debuterte blant seniorene på Beitostølen i helgen. Hun ble nummer 58 lørdag og søndag ble det 40. plass.

– Det var veldig hardt å gå, men sånn er det med de første skirennene i sesongen. Men det var selvfølgelig gøy også. Både det å gå, men også se igjen mange gode venner, sier hun etter de to rennene.

Allerede kommende helg skal hun i aksjon i gjen. Da er det norgescup på Gålå. Der blir det 10 kilometer skøyting lørdag og 20 kilometer klassisk fellesstart søndag.

Øvrige lokale resultater: Mathilde Hagen Rønning, Vikersund IF 50. plass lørdag på tiden 31.50,2 og 39. plass søndag på 29.45,4, Margrete Røssum Dyrhovd fra Krødsherad IL ble nummer 52 lørdag på tiden 31.55,5. På sprinten søndag gikk hun inn til 20. beste tid på sprint prologen, og ble slått ut i kvartfinalen. Adrian Orellana Hellerud, Hokksund IL 135. plass lørdag på 29.00,9 og 118. plass søndag 28.07,3.