Helene Marie Fossesholm sto over den avsluttende tremila i OL i Beijing og kom hjem til Norge før helgen. Nå er det også klart at hun ikke kommer til å gå flere renn denne sesongen.

Det er langrenn.com so skriver at 20-åringen fra Vestfossen må finne igjen balansen etter en sesong som har vært en berg-og-dalbane både fysisk og mentalt.

OL kommer på toppen av en sesong med mye uforutsigbarhet, svært varierende resultater og en sesongoppkjøring som ikke gikk på skinner eller etter planen for Vestfossen-jenta.

Opptur

– Sesongen er i stor grad over for Helenes del. Nå handler det om å få kroppen i balanse, sier trener Geir Endre Rogn til langrenn.com. Den tidligere junior- og kvinnelandslagstreneren har siden i høst hatt ansvaret for treningsoppfølgingen av Helene Marie Fossesholm.

I OL leverte Fossesholm en meget sterk ankerstafettetappe for det norske laget, men 18. plass på 15km med skibytte var under pari.

– Det var godt og viktig for henne å få den oppturen på stafetten. Helene viser nok en gang at toppnivået er bra, men det svinger mer enn hun er vant til, sier Rogn.

Skal nullstille

Treneren sier det ikke var høyden i Beijing som gjorde at Fossesholm ikke leverte resultater som hun og andre forventet.

– Nei, høyden passer Helene i utgangspunktet bra. Når hun ikke får det til i høyden denne sesongen, så er det andre ting som ligger til grunn, sier Rogn og forklarer:

– Det handler om at kroppen ikke spiller helt på lag. Det skyldes blant annet ettervirkningene av den treningen hun gjorde i sommer og høst. Det ble for mye. Det er heldigvis lenger mellom de tunge dagene, men de kommer fortsatt altfor ofte. Derfor er det viktig med en pause nå, slik at hun kan nullstille kroppen og komme i balanse, sier han.