Gå til sidens hovedinnhold

Fossen: – du kan ikke bare komme her og komme her!

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du store min, arbeiderpartiets gruppeleder i Sigdal som har sittet som rådmann i sytten år og som varaordfører i fire år etterlyser bedre tiltak? Ja, Finnerud skal ikke selv beskyldes for å være nyskapende og nytenkende! Ja, for å være helt direkte: Hvorfor har ikke Finnerud med sin store innflytelse i sigdalspolitikken over de siste 21 årene selv tenkt noen fremtidsrettete tanker?

Når noen kommer med nye ideer sier Finnerud disse bør drøftes med stortingspolitikerne før de luftes i media. Blant annet skriver han: “Fossen burde luftet ideen med noen av sine partikollegaer på stortinget! Da hadde han fått svar”. Nei, Finnerud, det jeg vil tro du egentlig mener er: “Fossen burde først spurt varaordfører Finnerud, han med kompetanse, kontorplass og adresse på kommunehuset i Prestfoss, da, ja da skulle han ha fått alle svarene”!

Omsorgsboliger og tildeling skriver Finnerud om. Det er da ikke ord jeg har benyttet i mine notater. Nei, seniorboliger eller boliger tilpasset «den eldre garde», altså det jeg betegner som det GRÅ GULLET. Det er ordene jeg har benyttet. Noe jeg også presiserte for Bygdeposten og i NRK intervju er dette en ideskisse i håp om å presse oss alle, inklusiv politikerne til å tenke litt utenfor boksen.

Det er godt mulig ideen om seniorboliger er «helt på trynet» - fint Finnerud! Men, kom opp med noe annet, kom opp med noe nytt og bedre og hvor du allerede har hele finansieringen på plass!

I fall vi fortsetter som nå, i fall vi gjør som alle andre kommuner som sliter med de samme utfordringene som Sigdal blir vi kanskje nummer 250 i kommunerekka uansett hva vi gjør. Er vi så gode at vi bare kan gjøre som alle andre og samtidig tro vi skal lykkes? Er vi så gode? Eller må vi tillate oss å tenke annerledes enn våre konkurrenter? Det er spørsmålet.

Kommuneplanen er ferdig og dette skulle ha kommet før sier Finnerud. Ja, betyr det at nå må alle vente seks til åtte år før noen kommer med nye ideer om utvikling? Selvfølgelig ikke. I så fall er det jo ikke underlig om det ikke skjer utvikling hvis det kun kan fremmes ideer hvert åttende år.

Nei Finnerud dette holder ikke! Tving deg selv til å tenke litt nytt selv om det kanskje er en meget vanskelig og uvant øvelse for sittende varaordfører! 

Les også

God idé om seniorboliger, men bom på finansiering

 

Kommentarer til denne saken