– Vi har mer enn 1000 billetter igjen, så det er bare å ta kontakt. Og man trenger ikke være fra Krødsherad, sier rådgiver i Krødsherad kommune, Børre Jensen til Bygdeposten. Han mener det kan ha blitt en misforståelse om at tilbudet ikke lenger eksisterer, fordi Modums 835 gratisbilletter ble revet bort ganske fort og at mange trodde toget bokstavelig talt var gått. Krødsherad ga bort hele 1400 gratisbilletter og her er det fortsatt en solid bunke igjen.

Anledningen til den store kommunale rausheten er Krøderbanens 150-årsjubileum. Det er så lenge siden banen ble åpnet – og sørget for å knytte Hallingdalsregionen nærmere Drammen. Etter noen år med litt laber aktivitet, på grunn av omfattende vedlikehold av skinnegangen og det rullende materiellet, skinner det både av skinner, lokomotiv og vogner. Det er dessuten store planer framover.

– Gratisbillettene gjelder for én person på en tur – retur billett med banen. Billettene kan hentes på kommunehuset i Krødsherad. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside, skriver Jensen i en e-post til Bygdeposten.