Første koronatilfellet lokalt – en fra Sigdal smittet under opphold i Østerrike

KORONATILFLLE: En sigdøling har testet positivt på korona. Kommuneoverlege Beate Smetbak skriver at personen har sittet i karantene og har ikke vært i kontakt med andre.

KORONATILFLLE: En sigdøling har testet positivt på korona. Kommuneoverlege Beate Smetbak skriver at personen har sittet i karantene og har ikke vært i kontakt med andre. Foto:

Det er nå bekreftet at en innbygger i Sigdal er smittet. 

DEL

Kriseledelsen i Sigdal er i ettermiddag gjort kjent med at en person i kommunen har testet positivt på koronavirusprøver

Det er klart etter at Drammen sykehus har analysert prøver vedkommende har avlagt. Personen er i isolasjon for å hindre videre spredning. Det er så langt ikke registrert noen positive prøver som er tatt ved Prestfoss legesenter, og kommuneoverlegen har ikke mistanke om at flere personer i kommunen er smittet på det nåværende tidspunkt.


Personen kom fra Gardermoen etter opphold i Østerrike, ble testet på legevakta i Drammen, onsdag 11. mars, og reiste direkte i isolasjon og har vært der siden. Kommuneoverlegen kan derfor forsikre om at vedkommende ikke har vært i kontakt med andre innbyggere i kommunen.

Personen følges nå opp av Sigdal kommune og vi vil ha løpende kontakt med den smittede og pårørende. Den smittede er i god form og har tatt beskjeden med fatning og har bidratt til å finne fram til viktig informasjon i smittesporingsarbeidet, sier kommuneoverlege Beate Smetbak i Sigdal kommune.

Folkehelseinstituttet (FHI) leder det nasjonalfaglige arbeidet knyttet til smittsomme sykdommer. Kommuneoverlegen holdes løpende oppdatert av FHI om situasjonen vedrørende viruset og vil ved behov igangsette ytterligere tiltak i kommunen basert på sentrale råd fra FHI.

Kommuneoverlegen holder legesenteret, fastlegene og kommunens kriseledelse oppdatert om de nasjonale anbefalingene.

Artikkeltags