– Føler vi har kontroll

KRISELEDELSEN: Kari Anne Sand (t.v.) og Wenche Grinderud  utgjør Kongsberg kommunes kriseledelse. Bildet er tatt under fredagens pressemøte.

KRISELEDELSEN: Kari Anne Sand (t.v.) og Wenche Grinderud utgjør Kongsberg kommunes kriseledelse. Bildet er tatt under fredagens pressemøte. Foto:

– Det er krevende, men jeg føler vi har kontroll. Det sa ordfører Kari Anne Sand på det daglige pressemøtet med Laagendalsposten.

DEL

(Laagendalsposten) Ordføreren utgjør den øverste kriseledelsen i spann med rådmann Wenche Grinderud. Status mandag morgen var at alle nye nasjonale påbud og oppfordringer som har kommet i løpet av helgen, er fulgt opp, sa de to.

Det er sendt ut flere meldinger til Kongsbergs innbyggere via SMS, og det legges fortløpende informasjon ut på kommunens hjemmesider.

Tekstmeldinger

Den ene tekstmelding hadde den klare oppfordringen: Bli i egen kommune.

Her kom rådmannen med unntak for dem som må pendle på grunn av jobbsituasjonen. Det er ønskelig at flest mulig har hjemmekontor, men de som har en type jobb som gjør at de må være fysisk til stede, må foreløpig kunne reise ut og inn av kommunen.

Det er opprettet en corona-telefon for helsehjelp og barnevern. Dette for å avlaste legevakta. Denne telefonen er betjent at helsepersonell i karantene, som er omdisponert. Også innbyggere i Flesberg og Rollag skal ringe dette nummeret, som er: 32 86 68 00

De største utfordringene er selvfølgelig i helsesektoren. Rådmannen opplyste at det arbeides med å skaffe flere med helsefaglig bakgrunn. Det har vært god respons på denne, opplyste hun.

Nytt testmottak

Det jobbes også med å etablere et corona-mottak for testing. Det er opprettet kontakt med Vestre Viken om å få bruke til gamle lokalene til legevakta, til dette.

Ordføreren har inntrykk av at de fleste hyttefolk fra andre kommuner nå har reist hjem. Kongsberg kommune har imidlertid ikke noe konkret telling på dette.

– Jeg gjorde en visuell sjekk sjøl søndag. Jeg reise rundt i kommunens største hyttefelt, og inntrykket mitt er at de har tømt seg betraktelig, sa Kari Anne Sand.

Kongsberg har, i motsetning til andre kommuner, ikke gått ut med direkte pålegg om å stanse preparering av skiløyper. Ordføreren var opptatt av at det skal være mulig for kommunens egne innbyggere å komme seg ut på ski.

Daglig pressemøte

Laagendalsposten vil de nærmeste dagene ha et møte med kriseledelsen i Kongsberg kommune, og sende dette direkte på vår nettside, laagendalsposten.no.

SE MANDAGENS PRESSEMØTE HER: Pressemøte med Kongsberg kommune


Artikkeltags