Flesberg: – Campingvogner er likestilt med hytter

Ordfører Oddvar Garaas og kriseledelsen i Flesberg kommune likestiller hyttefolk med campingfolk. Dermed gjelder overnattingsforbudet også i campingvogner.

Ordfører Oddvar Garaas og kriseledelsen i Flesberg kommune likestiller hyttefolk med campingfolk. Dermed gjelder overnattingsforbudet også i campingvogner. Foto:

Så er det presisert en gang for alle: overnattingsforbudet gjelder også for Flesberg kommunes campinggjester.

DEL

(Laagendalsposten) Dermed så er ikke campingvognene folk har på blant annet Blefjell, et fristed i forhold til reglementet om hyttene.

Presiseringen kom etter Flesberg kommunes møte i kriseledelsen torsdag. Ordfører Oddvar Garaas og rådmann Jon Gjæver Pedersen skriver på kommunens nettside at grensegangen mellom hytter og campingvogner reiser en del spørsmål.

I kommunedelplanen for Blefjell er det regulert inn flere campingplasser. Disse plassene er godkjent etter plan- og bygningslovens bestemmelser, og vognene der er som oftest permanent plassert for en lengre tid.

«De fleste av dem har også spikertelt i henhold til reglement, som er utarbeidet av Flesberg kommune og eierne av campingplassene. Campingvognene er derfor likestilt med hytter i medhold av Plan og bygningslovens § 20-1, og overnattingsforbudet vil derfor gjelde for våre campinggjester også», konstaterer de to.

Både Garaas og Pedersen beklager dagens situasjon, og ønsker alle våre hytte- og campinggjester velkommen tilbake når dette er over.


Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken