- Flere vil vise vilje, Rødt!

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Viser til leserinnlegg fra Rødt i Modum, hvor de sterkt kritiserer at kommunen ikke vil signalisere at kommunen vil ta imot flere flyktninger fra Moria. Jeg er veldig enig i at det bør kommunen gjøre. Her sitter vi og ser på at en stor tragedie utspiller seg foran oss, og regjeringen svarer med at vi kan ta imot 50 flyktninger. Det er et skammelig forslag av regjeringen !

Det er spesielt fordi vi vet at mange av disse menneskene er mindreårige barn, er forsvarsløse og helt alene i Moria. Norge har økonomi, areal og kompetanse til å møte mennesker i krise- men vi mangler evne til å vise vilje og solidaritet.

Ordføreren ba om signaler fra oss politiske partier i kommunen, på hvordan vi skulle stille oss til spørsmålet fra Rødt om kommunen burde gitt signaler om å ta imot flere.

Alle partiene bortsett fra FrP og Høyre ønsket det, og med ordførerens svar så går også Sp imot det. Veldig mange ordførere går i front mot regjeringen, og sier at på vegne av sine kommuner kan de alene ta imot 50. Modum burde tatt imot flere enn de 18 kvoteflyktningene som allerede er vedtatt.

Jeg er enig i at ordførerens svar i denne saken, ikke viser vilje til å vise solidaritet og hjelpe flere mennesker i nød. Det synes jeg våre velgere skal vite om.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken