Halv ett natt til fredag ble det ganske dårlig stemningen utenfor et utested i Drammen sentrum. En flokk på cirka 15 personer sto samlet da det utenkelige skjedde.

– En østfolding i 20-årene nappet cowboyhatten av hodet til en sigdøling i 30-årene, og da ble det bråk, sier operasjonsleder Tor Egil Groth til Drammens Tidende.

Dette resulterte i et basketak, men hverken østfoldingen eller sigdølingen skal ha fått noen skader. I hvert fall ikke nok til at de ble tatt med til legevakta.

– De må bestemme seg i løpet av fredagen om de vi anmelde hverandre, sier Groth.

Politiet oppdaget også ei jente på stedet. Hun virket overstadig beruset.

– Hun var litt ute av seg, og vi tok henne med til legevakta. Hun hadde riktignok ikke noe med cowboyhatt-hendelsen å gjøre, sier Groth.

Slåsskamp på Strømsø

I samme tidsrom, ganske nøyaktig ti minutter senere, var også politiet like ved Strømsø torg. Også her hadde det oppstått en uoverensstemmelse, som endte med at en mann i 40-årene ble kjørt til legevakta med lettere skader.

– Han hadde fått noen slag i ansiktet og i overkroppen, men var ikke alvorlig skadet, forteller Groth.

Totalt var tre menn involvert i hendelsen, og det var vitner som ringte politiet. Ifølge politiet skal de tre nettopp ha blitt kjent.

– De ble kjent på toget på vei inn til Drammen, og ble enige om å ta en drink på et utested. Etter dette skal det ha oppstått en krangel, men de har forskjellig forklaring på hvorfor, sier Groth.

Saken vil bli etterforsket i løpet av dagen, og vitner skal blant annet avhøres.

Ville ikke dra

En time senere, cirka halv to, måtte politiet bortvise en beruset mann i 20-årene fra sentrum. Mannen fra Nedre Eiker ville ikke forlate stedet ved stengeting.

– Han fikk en sjanse til å dra, men så forsøkte han å ta seg inn på et nytt utested. Han ble derfor kjørt ut av sentrum, og ble anmeldt for å ikke følge politiets pålegg, sier Groth.