Gå til sidens hovedinnhold

Fire år lang dragkamp: Har fått beskjed om at byggingen kan begynne

Statsforvalteren har sagt sitt. Nå kan det bygges på branntomta i Lilleåsgata.

Saken om gjenoppbyggingen av firemannsboligen som brant i Lilleåsgata i Åmot 23. april 2017 kan nå avsluttes: Saken har vært behandlet, både av kommunen og av Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) to ganger. Ved første gangs behandling ble søknad avslått på grunn av estetikk og tilpasning. Ved andre gangs behandling ga kommunen tillatelse, inkludert dispensasjoner, men vedtaket ble opphevet av Statsforvalteren grunnet mangelfull begrunnelse i dispensasjonsvurderingen

Nå er ny søknad behandlet og innvilget. Også denne ble påklaget, men nå ble utfallet annerledes: Denne gang har Statsforvalteren i Oslo og Viken opprettholdt kommunens vedtak om å gi byggetillatelse.

Underveis er byggeplanene blitt justert flere ganger. I den siste søknaden er blant annet takvinkelen redusert fra 35 til 33 grader, noe som fører til at mønehøyden blir redusert med 44 centimeter, til 11,3 meter.

LES OGSÅ: Tok ikke klage til følge – nå går byggesaken til Fylkesmannen

Vedtaket er endelig

Konklusjonen er altså at byggetillatelsen blir stående. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages videre, står det i brevet fra Statsforvalteren.

Utbygger er informert om forholdet og har fått beskjed om at byggearbeidene kan starte opp. Saken kommer som er orienteringssak i møtet til hovedutvalg for teknisk, landbruk og miljø onsdag 21. april.

Les også

Moing dømt til fengsel i tre år for å ha tent på i Lilleåsgata

Kommentarer til denne saken