(Drammens Tidende)

Langrennsløper Sondre Turvoll Fossli (26) er innlagt på sykehus. Ifølge langrenn.com fikk han et illebefinnende under en biltur mandag.

– Sondre er på sykehus. Det går bra med ham, og vi kommer med mer informasjon senere, sier presseansvarlig Gro Eide i Norges Skiforbund til langrenn.com tirsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld skriver skiforbundet i en pressemelding at Turvoll Fossli skal ha fått hjertestans under en biltur og at han mottok livreddende førstehjelp før han ble kjørt til Oslo universitetssykehus.

– Sondre følges tett opp av hjertespesialister på sykehuset og har det etter forholdene bra. Han er selvsagt svært glad for at han kom fra dette med livet i behold. Det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser hendelsen vil ha for videre satsing som topputøver, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet, Ola Rønsen.

Fossli er del av sprintlandslaget i langrenn. Han debuterte i verdenscupen i langrenn i 2011, da under sprinten i Drammen hvor han ble nummer 25. I 2011 tok han sølv i sprint i junior-VM, mens han i november 2015 tok sin første seier i verdenscupen.

Turvoll Fossli representerer Hokksund IL.

Til Drammens Tidende sier Eide i skiforbundet at hun ikke vil kommentere saken ytterligere før skiforbundet selv går ut med mer informasjon.

(©NTB)