Gå til sidens hovedinnhold

FHI-rapport: Stor sjanse for at en rekke fylker blir «røde»

Alle fylkene i Norge har over 50 prosent sjanse for å nå grensen for «rød» smittesituasjon, ifølge en ny modellering fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Sannsynligheten for å få over 20 smittetilfeller per 100.000 innbygger vokser i alle fylker, slår FHI fast i sin siste « National Corona Report », som modellerer framtidig smitteutvikling i Norge.

Forrige onsdag ble det kjent at Folkehelseinstituttet (FHI) for første gang på flere måneder beregner at det såkalte R-tallet er over 1. Det betyr at hver enkelt koronasmittet smitter mer enn én person.

Dagen etterpå ble rapporten som forklarer utviklingen lagt fram. Den viser at:

* Alle fylker i Norge har over 50 prosent sjanse for å få over 20 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere i løpet av de neste to ukene (fra 21. september). Dette er grensen FHI har satt for når områder i utlandet blir «røde» og karanteneplikten trer i kraft.

* Den er høyest i Agder (76 prosent), Viken (76 prosent), Rogaland (76 prosent), Oslo (76 prosent) og Vestfold og Telemark (74 prosent). Den siste ukesrapporten fra FHI viste at Oslo, Viken og Vestland var over grensen for «rød» i uke 37–38.

Les her flere av dagens smånytt-nyheter

Kommentarer til denne saken