Halve landet reiser bort i påsken

Det er mange som reiser til fjells i påsken. Dette bildet er tatt i Hemsedal langfredag i fjor.

Det er mange som reiser til fjells i påsken. Dette bildet er tatt i Hemsedal langfredag i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken. Av disse skal åtte av ti feriere i Norge.

DEL

Det viser NHO Reiselivs årlige «påskegallup» som er gjennomført av Kantar TNS blant over 1.000 nordmenn over 18 år.

51 prosent svarer at de har planer om å reise bort i hele eller deler av påsken.

De aller fleste skal feriere i eget land. 79 prosent av de som skal reise bort, har planer om å dra på påskeferie i Norge. Som tidligere år skal flesteparten ha tradisjonell påske på hytta med venner og familie. Sju av ti har planer å om være på hytta i påsken.

– Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken. For de fleste er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden. I år har vi hatt en fantastisk vinter så det er all grunn til å tro at vi får en flott påske med masse snø og gode skiforhold, sier Kristin Krohn Devold. Hun er administrerende direktør i NHO Reiseliv.

I undersøkelsen ble folk også spurt om hva de ser på som drømmepåsken – uavhengig av hva de faktisk skal gjøre i høytiden.

24 prosent svarer hytta på fjellet, 18 prosent svarer sol, bad og varme utenlands, 15 prosent svarer hjemmepåske mens 4 prosent svarer skiferie i utlandet. 7 prosent oppgir at deres drømmepåske vil være å oppleve en ny del av Norge en ikke har vært før.

– Det sier litt om nordmenns forkjærlighet for hyttelivet og den norske fjellheimen når hytta på fjellet danker ut både Syden og skiferie i alpene. Det er også gøy å se at drømmepåsken for mange nordmenn er å oppleve et nytt sted i Norge eller et fjellområde de ikke har vært før, sier Krohn Devold.

Arbeidsgiverforeningen Virke har også spurt folk hva de skal gjøre i påsken.

Fire av ti oppgir at de skal ha påskeferie i år. Av disse drar halvparten på privat hytte i Norge.

– De fleste velger hytta framfor noe annet i påsken, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann.

– 23 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Spania og Sverige er utenlandsfavoritter for sesongen, sier Robert Hval Straumann, fagsjef for Virke Reise Utland.

Andelen som velger å feriere hjemme i påsken er på 22 prosent, og 20 prosent oppgir at de skal besøke venner eller familie. (ANB)

Artikkeltags