(Eikerbladet)

Ti år senere kan de konstatere med at folk i Vestfossen er veldig glad i sjokolade og ikke minst «Sjokolade Salongen» som det heter.

– Vi startet med å holde åpent tre dager i uka, men måtte etter hvert utvide til fem dager i uka, sier Ingvill til Eikerbladet.

– Veldig heldige

Søstrenes lille sjokoladeeventyr startet forsiktig med salg av sjokolade og kaker på en lokal matfestival. I tillegg lagde de sjokolade i julegaver til venner og familie. Begge hadde andre jobber, men syntes det var veldig gøy å jobbe sammen – og ikke minst med sjokolade!

– Tonje hadde jobbet på flere restauranter i Oslo, og jeg hadde jobbet på hotell med blant annet regnskap. Vi tenkte derfor at vi kunne hver vår ting, sier Ingvill.

Høsten 2010 kjøpte duoen en tidligere frisørsalong i Vestfossen som de brukte lang tid på å pusse opp. 14. april 2011 så Sjokolade Salongen dagens lys.

– Det var ikke sånn at vi tenkte at det ikke skulle gå, men det er et ganske lite sted. Vi var optimister, og det har gått bra, sier Ingvill til Eikerbladet.

I dag har de fem heltidsansatte og fire ekstrahjelper. Det er mye jobb å drive for seg selv, og Ingvill forteller at man lever med jobben hele døgnet.

– Kan ikke tro at vi har fått det til i lille Vestfossen! Vi hadde ikke klart det uten de flinke ansatte og alle som besøker oss – igjen og igjen, sier Ingvill.

Satser på ti år til

I 2015 ble Tonje med på Baker- og Konditorlandslaget og har i løpet av noen år rukket å delta i Nordisk Mesterskap to ganger, bli norgesmester, servere kaker til dronningen, lage Norges lengste pepperkaketog – og mye mer.

De er også avhengig av at folk gidder å komme langveisfra, og føler de har klart å markere seg.

– Det er ikke bare folk fra Vestfossen som kommer hit. Vi har lenge drevet med takeaway, sier Ingvill.

Det har kommet godt med under pandemien. De har måtte holde stengt i perioder, men alt i alt har det gått fint.

– Vi har skjenkebevilling, men det er ikke med den vi tjener penger, forklarer hun.

For hos salongen er det sjokoladekuler og kyllingsalat det er går mest i.

– Kyllingsalaten har vært med siden startet og er veldig populær. Den har vi ikke turt å bytte ut, ler Ingvill og forteller at de får raskt beskjed hvis noen savner noe på menyen.

Ser du for deg at dere fortsatt er her om ti år?

– Vi snakket faktisk om det i stad, og vi håper virkelig det!