– Ja, jeg håper virkelig det. For det var tøffe tak, store utgifter, ingen inntekter og utrolig mye jobb da koronaen slo til og alt ble stengt ned. Alle som hadde bestilt tur, måtte få tilbake pengene. Jeg hadde flere hundre gjester som måtte håndteres, forteller Runolv Stegane.

Han startet opp med reisebyråvirksomhet i 2009, etter at sportsbutikken med samme navn ble nedlagt, selv om firmaet aldri ble oppløst. I 2012 ble Stegane Sport et aksjeselskap.

Et av stedene han virkelig har savnet å ta med kundene til, er skiskyting i idylliske Anterselva i Nord-Italia 18.–23. januar. Så langt har rundt 100 personer bestilt tur, men det er fortsatt ledige plasser.

– Det er noe helt eget å være der. Naturen, publikum og stadion er helt unikt, og så har nok mange nordmenn fått et kjennskap til stedet ettersom Ole Einar Bjørndalen bodde og trente i området i mange år. Anterselva var på mange måter hans hjemmearena lenge, sier Stegane.

Har ingen planer om nedtrapping

Nylig ble Stegane 70 år, men han har, i motsetning til veldig mange andre på den alderen, ingen planer om å trappe ned. Han mener det er en ypperlig kombinasjon å drive reisebyråvirksomhet med hovedfokus på idrett når man selv er veldig sportsinteressert.

– Det er mye jobb, samtidig som det er mange flotte opplevelser sammen med hyggelige gjester. Mange har vært med meg år etter år, og da blir man jo veldig godt kjent, sier Stegane.

Han har planlagt flere turer framover. Det starter med håndball-EM for kvinner i november i år, skiskyting i Ruhpolding i begynnelsen av januar, så fortsetter det med skiskyting i Anterselva. Så kommer det på løpende bånd med VM i skiskyting, VM på ski i Planica og verdenscup i skiflyging i Planica i månedsskiftet mars/april.

Lokale utøvere er viktig

Selv om han har kunder fra hele landet og utlandet med, synes han det er ekstra stas når lokale utøvere klatrer helt inn på landslaget. I mange år var det en ekstra stor interesse rundt skiskyting på grunn av Ole Einar Bjørndalen. Det kom liksom på toppen av en generell stor interesse for nettopp skiskyting i Norge.

– Nå har vi Ida Lien fra Simostranda på landslaget. Det er veldig moro og gjør at interessen holder seg litt ekstra stor i dette området. Det blir en spennende vinter på mange måter, men jeg krysser fingrene for at vi nå er tilbake i normal gjenge, sier Stegane.