Gå til sidens hovedinnhold

Ett nytt smittetilfelle - mutert virus bekreftet i Øvre Eiker

(Eikerbladet)

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen antas å ha blitt smittet på jobb i en annen kommune, og har få nærkontakter utenfor arbeidsplassen. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 242 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 30. januar 2021), hvorav 37 er smittet i 2021.

Mistanke om mutert virus bekreftet

Tidligere denne uka fikk kommunen beskjed om et mulig tilfelle av britisk mutasjon (virusmutasjon først oppdaget i Storbritannia) for et tidligere registrert smittetilfelle i Øvre Eiker. Folkehelseinstituttet har nå analysert prøven, og bekrefter at det er et tilfelle av det muterte viruset.

- Personen som er smittet har hatt få nærkontakter. Vi har god kontroll og oversikt over utbredelsen, og forventer ikke flere tilfeller koblet opp mot denne smittesituasjonen utover de tilfellene som allerede er kjent, sier kommuneoverlege Anne Aune.

- Sykdomsbildet ved denne mutasjonen er lik det vi kjenner fra tidligere. Vi har på bakgrunn av dette ikke behov for å innføre nye smitteverntiltak i Øvre Eiker kommune, sier hun.

Kommentarer til denne saken