Gå til sidens hovedinnhold

Ett nytt smittetilfelle i Sigdal – reiser til hytter kan gjennomføres

Reiser til hytter kan gjennomføres så lenge folk følger smittevernreglene og unngår kontakt med andre enn dem de bor sammen med til vanlig. Hyttefolket oppfordres til å handle hjemme der de bor, før de kommer til Sigdal.

Det er meldt om ett nytt smittetilfelle i Sigdal i dag, før klokken. 20.00.

Smittesporingsteamet i kommunen følger opp smittede samt nærkontakter, og teamet er også forberedt på å få flere testsvar fra laboratoriet i løpet av kvelden og helgen.

Det er fredag tatt totalt 32 tester ved legesenteret i Prestfoss og i helse og omsorgstjenesten.

I en pressemelding melder kriseledelsen i Sigdal, at det nå er 20 personer i isolasjon, samt 39 personer i full karantene og 11 personer i fritidskarantene (personell i kritisk samfunnsfunksjon), samt ved barnehagen i Eggedal og en avdeling ved Nerstad barnehage.

Kriseledelsen følger utviklingen i Nordre Follo og omegn tett, og har i ettermiddag og kveld vært i møte med Statsforvalteren i Oslo og Viken samt Helsedirektoratet og FHI, i forbindelse med utbruddet av det muterte viruset fra Storbritannia.

Basert på den nye utviklingen understreker de viktigheten av å følge både nasjonale forskrifter og anbefalinger, samt tiltak som er iverksatt i Sigdal, for å hindre smitten i å spre seg ytterligere.

Om det ikke skjer noen spesielt i løpet av helgen, vil neste oppdatering fra Kriseledelsen komme mandag klokken 10.00.

Fram til da oppfordres det til å følge med på nasjonale oppdateringer om den pågående smittesituasjonen.

Kriseledelsen minner om kommunens lokale tiltak i forbindelse med pågående utbrudd:

  • Åpningen av idretts- og fritidsaktiviteter for barn- og unge utsettes foreløpig til tirsdag 2. februar 2021. Dette gjelder også all form for utendørs arrangement der folk samles.
  • Besøksforbudet ved Sigdalsheimen, Eldresenteret og øvrige omsorgsboliger opprettholdes.
  • Hjemmetjenesten gir kun nødvendig helsehjelp i samråd med brukere og pårørende.
  • Sigdal ungdomsskole holdes på rødt nivå også i uke 4 i henhold til trafikklysmodellen.
  • Legesentrene i Prestfoss holder fortsatt redusert og tilpasset drift og har åpent for øyeblikkelig hjelp og testing av Covid- 19.
  • Eggedal legekontor er stengt. Pasienter med avtalt time vil bli kontaktet.Skjenkestopp innføres foreløpig frem til tirsdag 2.februar 2021.
  • Alle oppfordres til å unngå besøk hos hverandre og ha så få nærkontakter som mulig.

I tillegg gjelder nasjonale forskrifter som blant annet omhandler reiseråd herunder:

  • Reising innebærer økt risiko både for å smitte andre og for å bli smittet selv. Alle bør derfor unngå unødvendig reiser både i inn- og utland.
  • Reiser til hytta kan gjennomføres så lenge du følger smittevernreglene og unngår kontakt med andre enn de du bor sammen med til vanlig. Du bør handle hjemme før du drar.
  • Er du syk, i karantene eller isolasjon skal du ikke reise, heller ikke til hytta. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nærkontakt med et hustandsmedlem som syk med covid-19.

Kommentarer til denne saken