En konsekvens av de massive strømbruddene i Eggedalsområdet har vært at også telefon og internett-forbindelser har vært nede flere steder. Ett av de hardest rammede områdene har vært Haglebu. Her var ikke mobilsignalene tilbake før torsdag ettermiddag – nesten en uke etter vindværet.

– Det har vært utfordrende å drive turistvirksomhet, når man ikke har kontakt med omverden. Vi har med jevne mellomrom måttet oppsøke signaler, for å ta imot og svare på beskjeder, sier Trine Frøyse ved Haglebu turistheim til Bygdeposten.

Fungerende nødnett

En hytteeier som har vært i kontakt med Bygdeposten spør om også nødnettet har vært nede i området, like lenge som vanlige telefonsignaler. Det kan beredskapssjef Henrik Mørch i Sigdal kommune berolige med at det ikke har.

– Da Eggedal sentrum fikk tilbake strømmen søndag, var også nødnettet tilbake. Dette gjelder også for Haglebu og resten av fjellet, sier han.

– Ut ifra meldinger vi har fått, er det nok også sånn at de fleste steder det har vært strøm, har det også vært telefonsignaler. Men noen huller har det vært og basestasjonene for telefon er avhengig av strøm for å fungere, forklarer han.

Strømmen tilbake

Derfor var det stor glede, da Midkraft Nett torsdag kveld kunne melde at arbeidet hadde gått etter planen, og høyspentnettet fra Eggedal til Nordbygda, Skareseter og Markeli er gjenopprettet.

– Det betyr at svært mange fikk tilbake strømmen torsdag ettermiddag. Så er det fremdeles mange feil i lavspentnettet, som kan bety at enkelte beboere og hytteeiere fremdeles er uten strøm. Dette rettes fortløpende, med alt tilgjengelig mannskap, sier Mørch.