En hilsen fra «Fjordbyen Geratrium»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg vil oppfordre folk til å slutte å spre møkkapakker»

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er av de heldige som har fått flytte inn i Fjordbyen Atrium og minnes opprivende diskusjoner og harselering over prosjektet og navnet Fjordbyen.

Etter valget ved Norges Idrettsforbund ble det relansert et kjent uttrykk. Nemlig, «å spre møkkapakker». Det vil si å spre mest mulig negativt i etterkant av et valg som er fattet. Jeg minnes et folkemøte på biblioteket på Vikersund i august for et par år siden, hvor politikkere nærmest sto i kø for å harselere over prosjektet Fjordbyen. Jeg vil ikke betegne meg selv som en arkitektonisk kjenner, men siden jeg har jobbet med eiendomsutvikling de siste 15 årene, kjente jeg godt til begreper som «pollen» og «atrium». Dessuten forsto jeg også at begrepet «Fjordbyen» ble brukt, ved at ambisjonene var å utvikle 400 nye boliger og næringslokaler ved «Vikersund nord». Jeg husker også at man tilkalte arkitekter får å tale prosjektet «nedenom og hjem», selv etter at første spadetak var tatt. Her har det vært en god variasjon av serverte «møkkapakker».

I etterkant har Fjordbyen Atrium blitt et flott og funksjonelt bygg til gavn for 46 familier og næringsdrivende. Det er en god variasjon i alderssammensetningen og langt fra noe «geriatrum» som det tidligere har blitt antydet.  Jeg fatter ikke at folk og politikkere samlet seg for å tale mot en transformering av de gamle stygge busstomtene til trivelige boliger og et svært populært parkområde til allmenn benyttelse. Nærheten til fjorden har gitt oss bokvaliteter av ypperste klasse.  Faktisk har «Pollen» blitt en magnet som har tiltrukket seg både store og små og et nytt samlingssted i Vikersund er skapt.

Vi opplever en svært brukervennlig leilighet og vi verdsetter byggherrens beslutninger om løsninger som er valgt. Utsikten og nærheten til Tyrifjorden er helt unik. Dessuten har vi fått et atrium eller hage i gårdsrommet som beboerne og «våre smårollinger» har inntatt med storm. Tekniske løsninger kan måle seg med hva som helst av nyskapninger andre steder i landet. I det hele tatt har Veidekke tatt sine utfordringer og latt oss ta del i et meget funksjonelt bygg. Ja, det har faktisk blitt et sted hvor folk er stolte av å bo. Unikt for Vikersund er at bygget er forberedt på å koble seg opp mot eventuell fremtidig miljøvennlig fjernvarme.

Det murres fortsatt i rekkene. Noen politikkere har ambisjoner å stoppe videre utbygging nordover. Det ryktes at de vil kansellere utbyggingsavtalen med Bane Nord. Jeg opplever det som useriøst av politikkere som vil bruke kansellering av «Vikersund Nord» som brekkstang for å fange popularitet blant velgerne. Sannheten er at de vil belaste Modums befolkning med en økonomisk kjempesmell i form av erstatning til Bane Nord. Det er på tide å ta til motmæle og oppfordre velgere å stryke kandidater som motarbeider en prosess for å videreutvikle Vikersund Nord. Nei, det er bedre å heie  frem politikkere som Morten Wold, som klart gir til kjenne en positiv holdning til en videreutvikling av Vikersund.

La oss heller finne fremtidsrettede løsninger som utbyggere og folk flest kan leve med. Jeg vil i alle fall oppfordre til å slutte med å spre «møkkapakker.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken