Gå til sidens hovedinnhold

Eikerbladet tar grep om MIF: - Utelukkende positivt for oss

En ny journalist er på plass. Nå skal Eikerbladet komme enda tettere på Vegard Hansen og spillerne hans.

(Eikerbladet)

Eikerbladet skal være den mest attraktive lokalavisen for alle som bor i Øvre Eiker og den delen av Drammen som tidligere het Nedre Eiker.

I fjor flyttet avisen til nye lokaler midt i hjertet av Hokksund, og nå tar Eikerbladet ytterligere grep for å gjøre avisen enda mer aktuell for eikværingene.

En ny journalist er ansatt, og han skal ha et ekstra ansvar for å følge Mjøndalen fotball i 1. divisjon.

- Det er helt naturlig at Eikerbladet tar en større rolle i lokalfotballen. Svært mange er engasjerte i Mjøndalen og det Vegard Hansen og hans spillere både får til og ikke får til. I år skal de spille i 1. divisjon, men det tror jeg ikke kommer til å legge en demper på interessen. Heller tvert imot, sier ansvarlig redaktør i Eikerbladet Ola Niemann.

Mye å skrive om

Christian Gauseth, Stian Semb Aasmundsen og flere andre etablerte spillere er historie. Nå er det i hovedsak en ung spillerstall som skal slå tilbake etter fjorårets nedrykk.

Det vil utvilsomt by på mye spennende å skrive om.

Med konkurrenter som Brann og Stabæk blir det ikke en enkel vei tilbake til Eliteserien. Hvordan klarer gruppa seg uten lederen Christian Gauseth? Hvem av de unge slår ordentlig til? Og hvordan blir presset på Vegard Hansen om bruntrøyene kommer skeivt ut fra hoppkanten i årets sesong?

- Samtidig er Mjøndalen flinke til å by på seg selv. Vi har derfor et strålende utgangspunkt for å gjøre leserne ordentlig kjent med spillerne, både på og utenfor banen. Det er også en sterk patriotisme og dugnadsånd i Mjøndalen. Vi ønsker å synliggjøre det dedikerte supporterlivet. Blant alle som stiller opp for klubben med smått og stort finnes det også garantert mange leseverdige historier, forteller Ola Niemann.

- Utelukkende positivt

Edvard Muli Langen er den nyansatte journalisten som skal følge ekstra med på bruntrøyenes gjøren og laden. Han er 26 år og kommer fra Svelvik. I fjor jobbet Langen for Drammens Tidende, der han skrev både nyheter og sport.

- Det siste året har jeg fulgt med på både Strømsgodset og Mjøndalen, men i Eikerbladet rettes nå fokuset 100 prosent mot MIF. Det blir utrolig kult og spennende å følge et av landets mest joviale fotballag i kampen om å få spille mot de beste igjen, sier 26-åringen.

Ola Niemann presiserer at Eikerbladet jobber tett med Drammens Tidende, blant annet i form av en tydelig delingsstrategi av journalistisk innhold.

MIF-trener Vegard Hansen er glad for at lokalavisen både skal heie og ha et kritisk blikk på Mjøndalen.

- Det er utelukkende positivt for oss. At Eikerbladet nå skal komme inn og dekke oss, og at det stoffet også kan brukes i Drammens Tidende, er helt supert. Flere spillere har gitt seg, men vi har nå mange unge og spennende profiler som vi ønsker å bygge opp, så dette blir veldig bra, sier Hansen.

Tips oss!

Eikerbladets nye journalist skal også skrive om alt annet som rører seg i Øvre Eiker og omegn, altså ikke kun sport. Journalist Maria Constance Enger Amdal tar for øvrig snart fatt på nye utfordringer i Drammens Tidende, men Eikerbladet står meget bra rustet for å ta nye steg i 2022.

- Øvre Eiker bikket nylig 20.000 innbyggere. Det er mye spennende utvikling, og kommunen er i positiv vekst. Det samme er vi i lokalavisen.Eiker-nyheter skal folk få først hos oss, vi skal utfordre og vi skal ikke minst ta barnefamiliene og de som er i etableringsfasen på alvor, forteller Niemann.

Eikerbladet er i full gang med å videreutvikle hva Eikerbladet skal være for lokalbefolkningen. I den forbindelse er avisen svært nysgjerrige på hva du mener og ønsker at vi skal skrive mer om.

Du kan tipse Eikerbladet på e-post: redaksjonen@eikerbladet.no.

Og husk at du nå kan lese alt innhold på Eikerbladet.no helt gratis ut januar! Det kan du leser mer om her:

Les også

Nå kan du teste Eikerbladet gratis i hele januar

Husk at du også kan se Mjøndalens treningskamp i Marbella (motstander foreløpig ikke klar) direkte på Eikerbladets nettsider.

Kommentarer til denne saken