Gå til sidens hovedinnhold

Eiker videregående skole har mottatt trusler

Artikkelen er over 1 år gammel

Via sosiale medier har det kommet trusler mot en rekke skoler i hele landet, deriblant Eiker Videregående skole.

(Eikerbladet)

Onsdag ettermiddag mottok skolen i Øvre Eiker en trussel via sosiale medier. Politiet mener det ikke er hold i truslene, og oppfordrer foreldre og barn til å fortsette som normalt.

– Dette dreier seg om det samme som har vært i mediene den siste måneden. Det har kommet inn en trussel, slik det har gjort hos mange andre skole, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth til Eikerbladet.

Blitt rutine

Kommunikasjonsdirektør i Viken, Tone Stenbek sier at de er trygge på at alle trusler blir vurdert og tatt på alvor av politiet.

– Politiets budskap til oss også denne gang at de ikke anser truslene som reelle. Men rektorene gjør akkurat som de skal i følge våre rutiner – varsler umiddelbart politiet og sender over skjermdump av meldingene før disse fjernes fra de aktuelle kanalene. Deretter varsler rektorene oppover i linjen til oss. Når dialogen er opprettet med skolen, følger vi situasjonen tett sammen utover dagen, sier Stenbek til lokalavisa i Eiker.

– Skoledagen går helt som normalt, som er politiets anbefaling.

Rektor ved Eiker videregående skole, Jan Helge Russnes informerte foretatte og elever via tekstmelding torsdag morgen:

«Vår skole er en av flere skoler rundt i landet som har mottatt trussel via sosiale medier det siste døgn. Politiet anser ikke truslene som reelle, og skoledagen vil gå som normalt».

Startet i Viken

Noen av de første truslene ble sendt til skoler i Viken, og derfor har Sør-Øst politidistrikt fått koordineringsansvar.

Mellom 14. januar og 28. januar kom det 190 trusler om skoleskyting mot norske skoler. Mange av disse var fremsatt via sosiale medier.

– Politiet ser svært alvorlig på disse truslene. Vi har en formening om hvilken gruppering som står bak truslene, og hva motivet deres er, og vi ser at mange av truslene følger det samme mønsteret, sa stabssjef Håkon Strand i Sørvest politidistrikt til VG i slutten av januar.

Kommentarer til denne saken