Lørdag sier Hege JAAAAA!

Gifteklar: Hege Bråten og den blivende mannen har alt klart, og virker uforskammet rolig med tanke på det forestående bryllupet til lørdag.

Gifteklar: Hege Bråten og den blivende mannen har alt klart, og virker uforskammet rolig med tanke på det forestående bryllupet til lørdag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Eikerbladet) For bare seks uker siden fridde Jan Kristian Hverven til Hege Bråten. Samtidig fikk hun beskjed om at bryllupet skal skje 29. juli i Holmen kirke i Sigdal.

Hege jobber så godt som daglig i sin populære lunsjbar i Hokksund. Allikevel høres det ut som bryllupsforberedelsene har gått fint.

– Brudekjolen henger trygt hos søsteren min, maten er klar og jeg har overlatt all pynting av lokalet til Jan Kristian, forteller Hege.

Det har til og med blitt tid til utdrikningslag for den kommende bruden.

– Den yngste som deltok ble født i februar, så det gikk rolig for seg, smiler Hege.

Uansett var antrekket for dagen rosa stråhatt, brudeslør og rosa tøfler.

Stor fest i perfekt lokale

Det var ikke noe selvfølge å få tak i egnet lokale til 75 gjester på så kort tid. Heldigvis hjalp det med Jan Kristians oppfordring gjennom Eikerbladet om hjelp, dermed blir den store festen på Buskerud Landbruksskole.

– Det blir perfekt, og samtidig praktisk med overnatting for gjester som må kjøre langt, sier den overraskende rolige hovedpersonen få dager før det braker løs.

Fortsatt lunsj i Hokksund?

Hege's Lunch & Bakervarer stenger dørene på lørdag i anledning bryllupet, men stamkunder og andre sultne sjeler behøver ikke frykte for lunsjen utover høsten.

– Jeg har ikke tatt noen avgjørelse om fortsettelsen enda, for det avhenger av leieprisen når leieavtalen går ut ved nyttår, forteller Hege.

Dermed må vi bare vente i spenning utover høsten til brullupsrusen har lagt seg, og leieavtalen er avklart.

Noen kjappe spørsmål og svar

Hva er sommerens vakreste eventyr?

– Det blir et litt annerledes, spennende og nytt eventyr i år med bryllup.

Hva kan du ikke være uten om sommeren?

– Raclette, grill og solkrem

Hvor i Eiker er du helst, en fin sommerdag?

– Badeplasser ved Eikeren

Hva gjør du hvis det regner?

– Slapper av inne, eller under tak, med ei god bok. Når jeg er fornuftig gjør jeg regnskap.

Ditt verste ferieminne?

– Det skjedde for rundt 10 år siden på ferie sammen med ei venninne i Tyrkia. Vi var på et all inclusive hotell, og alt var helt topp den første dagen. Så ble vi matforgiftet og lå syke resten av uka.

Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Mennesket. Det er interessant å høre om andres meninger, men jeg funderer på hvordan vi kan alle være så forskjellige. Vi oppfatter ting helt forskjellig selv om vi ser eller gjør nøyaktig det samme. Hvorfor er noen omtenksomme, mens andre er egoister?

Hvis du kunne reise hvor du ville, og kunne ta med deg fire gjester. Hvor og hvem?

– Jeg vil reise til Thailand sammen med min mann, lillebror, søster og hennes 18 år gamle sønn som jeg er litt reservemamma for.

Hvordan tjente du din første krone, og husker du timelønna?

– Jeg fikk sommerjobb gjennom kommunen, og ryddet i grøfta rundt området kraftverket skulle bygge demning. Det var hard jobb, og akkurat den sommeren var det 35 varmegrader den ene dagen, og striregn den andre. Husker ikke lønna, men jeg tjente nok på tre uker til å kjøpe meg et stort skrivebord i eik. Det skrivebordet har jeg fortsatt hjemme hos foreldrene mine.

Har du en oppskrift på en favoritt drikke?

– Det må bli en smoothie med jordbær og banan. Ellers foretrekker jeg Pepsi Max.

Hvordan er livet her og nå?

– Hektisk, utfordrende og veldig spennende!

HEGE BRÅTEN

Alder: 43

Yrke: Driver og eier Hege's Lunch & Bakervarer i Hokksund

Sivilstatus: Gifter seg med Jan Kristian Hverven i Holmen kirke i Prestfoss lørdag 29. juli

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken