(Drammens Tidende):I forbindelse med sin egen korona-sykdom har den selverklærte sjamanen Durek Verrett uttalt på sin egen Instagram-konto at en spesiell medaljong hjalp ham å bli frisk fra koronasykdom. Verrett sverger til denne medaljongen, og forteller at han for øvrig nektet å motta medisinsk behandling mot viruset.

Den nevnte medaljongen, kalt en Spirit Optimizer, selger Verrett via sine egne nettsider for $222.00, noe som i skrivende stund tilsvarer 2.144 kroner.

Det får statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt fra Drammen til å reagere sterkt, skriver VG. Han er spesialist i allmennmedisin og som tidligere har jobbet som fastlege og i psykiatrien.

«Durek er selvsagt velkommen i kongehuset. Men det er umoralsk og forkastelig å bruke sin kjendisstatus på å tjene penger på kvakksalveri. Mennesker med alvorlige koronasymptomer – eller for den saks skyld andre bekymrende sykdomssymptomer bør gå til legen for å få hjelp. Jeg tror på vitenskap og etterrettelighet», skriver Bjørkholt i en SMS til VG.

VG har vært i kontakt med Verrett, som ikke har kommentert kritikken.