Dråpe med sprengkraft

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.– Dette kan være dråpen som får det til å revne for flere av oss, sier Morten Wold, om vi kan tro Bygdepostens nettutgave. Men kanskje kan vi ikke det? Artikkelen er jo levert til nett-BP av konsernkameratene i Drammens Tidende. Der i huset kan det finnes humoristisk-ondskapsfulle kolleger av journalisten som er blitt Stortingets annen visepresident. Noen som har laget en komisk vri på det gamle ordtaket om dråpen og begeret.

Bildet som illustrerer artikkelen er flere måneder gammelt, og har ingen sammenheng med dråpen som kan få flere til å revne. Bildet er knyttet til en festlig anledning. Jeg så bildet da det var nytt og aktuelt. Da tenkte jeg: Nå er han sprekkeferdig av stolthet. Det var da visepresidenten ledsaget sin partileder, selveste finansministeren, inn til en kongelig gallamiddag.

Dråpen er IS-kvinnen med syk sønn, som regjeringens humanitært orienterte flertall har hentet ut av den helseskadelige interneringsleiren Al-Hol. Fremskrittspartiets statsråder protesterte sikkert tydelig mot beslutningen da den ble tatt for noen måneder siden. Utenfor regjeringen sa de ingenting. Da redningsaksjonen ble offentlig kjent, protesterte imidlertid noen av partiets fylkesledere høylytt og heftig. Da ble det regjeringskrise.

Når disse linjene skrives mandag morgen, har krisens hovedaktører hatt helg eller noe som ligner, men i dag skal finansministeren møte statsministeren. Eller skal hun det? VG-nett melder mandag morgen at FRP skal ha telefonmøte i landsstyret i dag, med NRK som kilde. VG skriver: «En av rikskringkasterens kilder sier det er mulig at Frp forlater regjeringen uten å i det hele tatt stille krav til Solberg.»

Dette synes jeg er dårlig nytt. Jeg håper regjeringen Solberg vakler videre i to og et halvt år og dermed legger et solid grunnlag for en annen bred koalisjon. Jonas skal vel også regjere med indre motsetninger i kollegiet. Jeg tror ikke de behøver å få samme karakter, som de Erna har hatt å stri med.

På den annen side: Kanskje bør jeg være bare glad for at FRP eventuelt skjemmer seg aldeles ut, ved å si at en enslig mor under stødig overvåkning representerer en sikkerhetsrisiko. Selv mener jeg jo at ikke bare Norges vesle fåtall IS-krigere og deres enker og ektefeller bør tas hjem og rehabiliteres. Jeg mener også at hele den etaten som paradoksalt nok kalles kriminalomsorgen, burde styrkes, nettopp for at fanger av alle slag seriøst skal forsøkes rehabilitert, før de slippes løs på samfunnet. Til dette trengs det en helt annen regjering, enn en der justisministrene kommer fra det som enda mer paradoksalt kalles Fremskrittspartiet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken