Ubudne gjester ankom privat fest – da ble det slutt på moroa

Ubudne gjester troppet opp på en fest på Åskollen. Så dukket politiet opp. Så ble det slutt på festen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Alle som har levd noen år kjenner seg igjen i følgende scenarioer. Du er alene hjemme og inviterer venner til fest. Det er hyggelig, men plutselig står det en gjeng på døra som vil inn. Du mister kontrollen og brått er det for mange samlet på et sted.

Eller hva med dette: Du er sammen med en gjeng kompiser. Dere har ikke noe spesielt å gjøre, men dere vet hvor det er fest. En fest dere har lyst til være med på. Så da går dere i samlet tropp dit.

Nøyaktig hva som skjedde i natt vites ikke. Faktum er at politiet rykket ut til en bolig på Åskollen i Drammen rett over midnatt. Dette skjedde etter at en gjeng uønskede gjester hadde dukket opp på festligheten som inntil da hadde utspilt seg på det aktuelle stedet.

I dette tilfellet hadde en gjeng på 10 til 15 stykker troppet opp. Alle var ubudne gjester.

– De var ikke velkomne på stedet. Men det var stort sett rolig da politiet kom, festen var altså mer eller mindre oppløst, sier Tore Grindem, operasjonsleder i Politiet Sør-Øst.

Politiet bortviste en 17-åring fra stedet.

Rapduoen Tungtvann traff en nerve da de tidlig på 2000-tallet lagde en låt om fenomenet, titulert «Ubudne gjesta». Den starter slik:

Ka det her e for no / e det fest, og så e ikke vi invitert?/ Vi skulle bli en åtte, ni støkka/ Dokke e ikkje invitert her / Ubudne gjesta / Pressa oss inn på festa.


Artikkeltags