Tidenes hjemmevinterferie? Sjekk hva Drammen har å by på!

SKILØYPER: Drømmer du om en skitur? Det er mulig å gå på ski de aller fleste steder i distriktet vårt denne vinteren. Bildet er tatt på Norefjell i 2015.

SKILØYPER: Drømmer du om en skitur? Det er mulig å gå på ski de aller fleste steder i distriktet vårt denne vinteren. Bildet er tatt på Norefjell i 2015. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinterferien er i gang for mange. Er du en av dem som holder deg hjemme har vi en god nyhet til deg: Skibakker og løyper er fulle av snø og værvarselet er strålende for hele distriktet.

DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Startskuddet for vinterferien har gått. Mange har pakket kofferten og satt seg i bilen, på flyet eller toget. Men hva med oss andre som har blitt gjen hjemme?

Fatt mot! Er det en vinterferie man bør vurdere å holde seg hjemme, er det denne. Yr lover sol helt fram til torsdag, byens skibakker og distriktets løyper er fulle av snø, skøytebaner islagt og veldig mange av byens tilbud for barn-, unge og familier holder åpent hele uka.

Mange av arrangementene og aktivitetene er dessuten helt gratis.

Åpne skibakker og bad

Både Drammen skisenter og Haukåsbakken har åpent hver dag. Førstnevnte 10–21 på hverdager, 10–18 lørdag og søndag. Sistnevnte opplyser på sine hjemmesider at de holder åpent på dagtid alle hverdager i vinterferien.

Marienlyst, Øren og Konnerud kan alle friste med islagte baner. Det samme kan Vassenga i Mjøndalen.

Drammensbadet har også tatt vinterferien på alvor. De selger «vinterferiekort» for barn og unge i alderen 6–17 år som gir adgang til badebassengene og klatreveggen hver dag uka gjennom til rabattert pris. Barn fylt i 2006 eller tidligere kan komme på besøk også alene, opplyser de på sine  hjemmesider.

Eknes svømmehall holder også åpent hver dag, det samme gjør Røykebadet. De har i tillegg en rekke aktiviteter i forbindelse med vinterferien, blant annet Vanndisko lørdag 24. februar for ungdom i alderen 12–17 år. Også i Hokksund og Vestfossen finnes det muligheter for å bade, sjekk ut kommunens hjemmesider for informasjon.

For dem som er glad i å klatre, eller har lyst til å prøve seg i en vegg, holder Klatreverket i Drammen dørene åpne uka gjennom. De reklamerer med at ingen forkunnskaper er nødvendig, og at tilbudet er tilrettelagt for barn fra fem år og oppover.

TRIKKESKINNER: Omtrent slik ser det ut i skiløypene i marka nå.

TRIKKESKINNER: Omtrent slik ser det ut i skiløypene i marka nå. Foto:

Sport og friluft

Flere av distriktets idrettslag og klubber arrangerer camper og idrettsskoler i forbindelse med vinterferien. Blant annet St. Hallvard H.K. og Drammen Håndballklubb, som begge inviterer til håndballskole for barn og unge. Strømsgodset arrangerer fotballskole hele uka for aldersgruppen 2.- 8- klasse.

I Lier arrangerer BUA blant annet isfiske-dag og friluftsskole de nærmeste dagene.

Er det slunkent i utstyrsskapet, er det flere steder i distriktet vårt man kan låne gratis utstyr til barn og unge. Sjekk ut hjemmesidene til bua.io for en oversikt.

I Drammen låner også Kirkens Bymisjon ut diverse aktivitetsutstyr via Gi det videre og Skattekammeret. Mer informasjon finner du på deres hjemmesider.

Kino-vinterferie?

For dem som ønsker seg tilbud av det mer kulturelle slaget reklamerer Drammen kino med «vinterferie-kino.»

De har ekstra mange filmer på programmet for både barn, unge og voksne hele uka, og åpner klokka 11 fra mandag til fredag. I helgene er det normale åpningstider. 

Ikke alt må koste penger

Men ikke alt koster penger. Snøen som har lavet ned i store porsjoner denne vinteren, har sørget for ypperligere forhold i distriktets skiløyper.

Hold deg oppdatert på når og hvor løypene er kjørt på skisporet.no

Med så mye snø er mulighetene også til stede for å lage skiløype rundt huset, bygge hopp i hagen, eller finne fram akebrettet og lage akekonkurranse i nærmeste bakke. Kanskje sammen med flere i nabolaget?

VINTERFERIE: Uke 9 er det vinterferie i Buskerud, og ifølge Meteorologisk Institutt blir været omtrent som dette.

VINTERFERIE: Uke 9 er det vinterferie i Buskerud, og ifølge Meteorologisk Institutt blir været omtrent som dette. Foto:

Hytter og friluft

Grilling av pølser på bål, pinnebrød og kakao er nesten gratis, men flere av hyttene i marka holder åpent om det frister å trekke innendørs.

Tverken har åpent hver dag fra og med lørdag, til og med tirsdag. Som vanlig åpent neste helg.

Høgevarde turisthytte holder kafeteriaen sin åpen hver dag i vinterferien, fra 11–16. Eiksetra har åpent som vanlig hver lørdag og søndag, mens Mif-hytta opplyser på sine sider at de holder åpent på søndager, for å nevne noen av hyttene i nærheten. I tillegg holder Landfalltjernhytta åpent hver dag.

Om det er frisk luft og friluft som står øverst på ønskelista, lokker DNT med flere aktiviteter for både barn og familier. Blant annet arrangerer DNT i samarbeid med BUA i Lier, friluftscamp på Eiksetra.

Om du bor i Lier er hjemmesiden lieropplevelser.no fin å sjekke ut.

DRØMMEVINTER: Man trenger ikke reise langt for å nyte sol og snø i denne vinterferien.

DRØMMEVINTER: Man trenger ikke reise langt for å nyte sol og snø i denne vinterferien. Foto:

Bibliotek-vinterferie

Distriktets biblioteker holder åpent. Drammensbiblioteket hver dag uka gjennom. Lørdag inviterer de i tillegg til barneteater og teaterlek, og søndag eventyrstund.

På Nedre Eiker bibliotek er det vinterferieaktiviteter hver dag. Tegneserieverksted, ung kino og Fifa-cup er noe av det som står på programmet.

Også biblioteket i Øvre Eiker byr på vinterferieaktiviteter, og på kommunens hjemmesider finner du en oversikt over hva man kan finne på nest uke.

Også på visitdrammen ligger en oversikt over aktiviteter i drammensdistriktet, både av det kulturelle, sportslige og fornøyelige.

OL i hagen?

Om ingenting av dette frister, frister kanskje bollebaking, vinterpiknik i hagen eller kafétur i solveggen? Eller et slag ludo, en god bok eller kinokveld i stua?

God vinterferie i alle fall, hjemme eller borte! 

Artikkeltags