Gå til sidens hovedinnhold

Dette er naboen til Arne og Oddveig: – Det ser helt jævlig ut

I snart tre måneder har de kommunale omsorgsboligene stått forlatt og ramponert.

For abonnenter
Landet Rundt

– Det ser helt jævlig ut.

Det forteller Arne Gundersen til Romerikes Blad.

75-åringen har bodd i området hele livet, og har aldri hatt noe problem med naboene i de kommunale boligene i Leirsundveien, som inntil nylig besto av flere rusmisbrukere og andre med psykiske utfordringer.

– 6. januar flyttet beboerne ut, og det ble gitt beskjed om at det skulle rives. Og så har det ikke skjedd noe mer, sier han.

Vandalisert

Det er først de siste månedene at det ikke har vært like trivelig å være nærmeste nabo til de omsorgsboligene, som stadig utsettes for hærverk. Når Romerikes Blad besøker nabolaget onsdag formiddag, er boligene stengt av med flere gjerder. Søppel og glasskår, som tidligere var dekket av snø, ligger strødd utover.

– Det har vært snø frem til nå, men nå begynner det å bli jævlig, sier Gundersen.

Heller ikke kona Oddveig Gundersen er imponert over den nye utsikten til ekteparet i Leirsundveien.

– Nå synes jeg ikke det er noe koselig. Dette er det første man ser, og alle vinduene er knust, sier hun.

– Det er ikke noe pent.

Ektemannen forteller at de har vært i kontakt med kommunen om problemet.

– Jeg kontaktet prosjektlederen for to uker siden, fordi jeg lurte på hva som skjer. Da hadde det gått over to måneder, sier han.

– Ikke så pent

Kommunalsjef for eiendom i Lillestrøm kommune, Vidar Almsten, er godt kjent med situasjonen i Leirsundveien, og erkjenner at boligene ikke er en fryd for øyet.

– Vi har fått henvendelser med spørsmål om når det skjer noe nytt, som vi nylig har svart på. Det ser ikke så pent ut, sier Almsten.

Ifølge kommunalsjefen skal boligene fortsatt rives så snart kommunen får grønt lys fra Statsforvalteren i Viken.

– Dessverre har vi vært nødt til å vente på godkjenning av byggesøknaden, sier han.

– I alle nye bygg er det strenge krav til luftkvalitet, noe som er utfordrende på et sånt sted. Derfor har vi hatt noen runder med beplantning, som for eksempel trær, som skal redusere problemet med luftforurensing.

Avventer

Formannskapet i Lillestrøm vedtok i mars i fjor at det skulle bygges 16 nye institusjonsnære omsorgsboliger, samt et tilhørende administrasjonsbygg. Flere tomter ble vurdert, men valget falt på Leirsundveien grunnet forhold som kort vei til kollektivtransport, apotek og helsetjenester. De gamle byggene skulle rives. Kommunen har imidlertid latt være å rive boligene i påvente av svar fylkeskommunen.

Kommunalsjefen regner med at kommunen vil få klarsignal i løpet av få uker.

– Nå er de siste dokumentene sendt inn, så vi håper å få tillatelse i løpet av kort tid, sier han.

Inntil videre blir ekteparet Gundersen og de andre naboene i Leirsundveien nødt til å forholde seg til de ramponerte nabobyggene.

– Byggeplasser generelt er ikke en positiv nabo å ha, men det er dessverre noe man bare må gjennom, og så kommer det til å bli veldig fint til slutt, forsikrer Almsten

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Bygdeposten legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på bygdeposten.no.

Kommentarer til denne saken