Keeper

Johan Fredriksen (63), Geithus

Nesten to meter høy og med enorm rekkevidde var han en bunnsolid ballstopper for Geithus på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Scoret direkte på utspark i en kamp på Rolighetsmoen. Var en sesong innom Lyn på toppnivå. Har vært en profilert stabssjef i Oslo-politiet og er nå viseadministrerende politimester i Oslo. Bor på Sørumsand. Hevdet spøkefullt i et intervju med Dagbladet, da han selv hadde ansvaret for sikkerheten da Barack Obamas fikk Nobels fredspris i Oslo i 2009, at fredsprisen burde gått til dem som stiftet Modum FK.

Høyreback

Vegard Hansen (50), Vikersund

Nærmere presentasjon nesten unødvendig. Cupmester med Strømsgodset, proff i engelske Bristol City, lang karriere som spiller på toppnivå, senere trener for flere lag, men mest kjent fra Mjøndalen. Også spilt for Stord Moster – der han også var trener - og for LF Hønefoss og Kongsvinger. Far til Adrian, som nærmer seg spill på farens lag. Bor nå i Mjøndalen, nærmere bestemt på Consto Arena.

Midtstopper

Bjørn Kongsrud (72), Vikersund

Både spiller og trener i Vikersund, tacklingssterk midtstopper med karrierestopp på slutten av 70-tallet. Tok seriesølv med Mjøndalen i daværende førstedivisjon i 1976, der han spilte mest back. Bor i Ormåsen i Øvre Eiker, og har i en årrekke vært fysioterapeut I Mjøndalen. Følger Modum-fotballen tett. Bror til Tor Dag, som også var svært nær en plass i denne kåringen.

Midtstopper

Øyvind Skikstein (49) , Åmot

En bauta i Åmots forsvar, ryddet unna det meste og var en sentral brikke i Åmots fremgang til 2. divisjon. Knallhard i duellspill, spilte med hjertet utenpå drakta. Spilte flere sesonger med LF Hønefoss i både første- og andre divisjon, ble også lagkaptein der. Øyvind bor i Mjøndalen, og jobber som administrasjonssjef for Scanox på Lierstranda, en malingsprodusent i Jotun-gruppen.

Venstreback

Espen Horsrud (47), Åmot

Bunnsolid, spilte ni sesonger i Strømsgodset – deretter Hønefoss og Mjøndalen – og er cupmester med SIF. Opprinnelig fra Skotselv, men spilte aldersbestemte klasser i Åmot før han ble a-lagsspiller. Kjent for sine lange innkast, som ble et farlig offensivt våpen i både Åmot, Strømsgodset og LF Hønefoss. Espen har hatt trenerjobber etter karrieren, blant annet i Mjøndalen. Han er daglig leder for rekrutteringsbyrået Promiso, og er bosatt i Hokksund.

Høyre midtbane

Gregers Ulrich (46), Vikersund

En teknisk begavelse som flyttet til Vikersund fra Danmark i ung alder. Driblesterk og målfarlig, spilte 120 førstelagskamper for Vikersund på 90-tallet. Var på prøvespill i Rosenborg. Fikk drøyt 100 kamper og scoret 18 mål i dansk superliga for AGF og Århus Fremad mellom 1997-2001. Prioriterte deretter medisinstudier og la opp som 28-åring. Er i dag bosatt i Lystrup på Øst-Jylland, en drabantby til Århus. Han er lege og medeier i legefirmaet Lægerne Ulrich & Stork.

Sentral midtbane

Trond Skikstein (44), Åmot

Bror av midtstopper Øyvind, rakk 478 a-kamper for de blå, og er kanskje Åmots beste spiller noen gang. Stor styrke i lufta og øvrig duellspill. Kunne spille i alle posisjoner. Spilte også for Modum FK og Grand Bodø. Trond er økonomisjef i Hæhre. Han har vært trener for aldersbestemte lag i Åmot IF.

Sentral midtbane

Tom Gulbrandsen (56), Geithus

Lang og stor karriere i Mjøndalen, Lillestrøm og Hønefoss BK. Kort opphold hos Ried i østerriksk fotball. 17 a- og åtte U21-landskamper for Norge. Kjent for sine knallharde langskudd. Spilte aktivt i 2. divisjon til han var langt over 40 år. Vant sølv med Mjøndalen i 1986 og ble seriemester for Lillestrøm i 1989. Ble kalt for «Bukken», funnet på av Jan Åge Fjørtoft med referanse til stedsnavnet Geithus. Far til Fredrik, proffspiller som nylig ble tyrkisk mester med Istanbul Basaksehir. Tom er i dag jobbspesialist hos NAV Nannestad, der han hjelper brukere tilbake til arbeidslivet. Bosatt i Lillestrøm.

Venstre midtbane

Vegard Strand (56), Geithus

Finslepen tekniker som først spilte for Geithus, deretter Vikersund. Gikk videre til Mjøndalen, der han spilte i flere sesonger på høyt nivå. Ble spillende trener i både Vikersund og Åmot etter dette. Skuddsterk, målfarlig, arbeidsom – og til tider veldig temperamentsfull. Er i dag lærer på Nordre Modum Ungdomsskole, er en svært ivrig fisker, og far til MFK-spiller Marius Strand.

Spiss

Benny Olsen (46), Geithus

Legendarisk etter sine to scoringer for Strømsgodset mot Tromsø, fikk kallenavnet «Benny Gullfot». Driblesterk og teknisk god, manglet litt på farten. Fikk 12 kamper for Strømsgodset, var også innom Mjøndalen og Jevnaker. Er en av dem som ville bidratt sterkt til stemningen i garderoben på dette laget. Jobber i dag som kundemottaker hos Wold & Borgersen i Åmot. Fortsatt like blid og slagferdig, men trolig ikke lenger like rask og lettbeint.

Spiss

Per Myrmel (71), Vikersund

Lynrask høyrekant med hundremeteren på i overkant av 11 sekunder. Vant seriesølv i toppserien med Mjøndalen i 1976, ble deretter spillende trener for Drammens Ballklubb og Geithus, og ledet begge lag til opprykk. Spilte og trente til slutt Åmot. Er i dag pensjonist etter hele 38 år som populær lærer på Stalsberg skole i Geithus.

Dette er Modums 11 beste

Publisert