Arne Lesteberg på Noresund ønsker at Bygdeposten ikke lenger skal skrive om skolesaken, så sant artiklene ikke er en hyllest til dagens politiske og administrative ledelse. Det er den eneste måten å tolke hans lange innlegg på. Mindretallet skal ikke få komme til ordet og avisen skal være en nøktern bivåner til det som skjer.

Nå har han selv benyttet seg av retten til å ytre seg igjen, og det kan han gjøre fordi vi både har ytringsfrihet og pressefrihet i Norge. Det finnes regimer der pressen og folk flest ikke våger å stille kritiske spørsmål ved det sentrale- og lokale myndigheter foretar seg. Mange mennesker i verden lever i slike regimer. Felles for mange av dem er at de drømmer om ytringsfrihet og en fri og uavhengig presse. Heldigvis bor vi i et land der vi alle åpent kan kritisere og argumentere – også i saker der et lite politisk flertall har vunnet fram med sitt. Det står dessuten i Grunnloven at vi skal ha en fri og uavhengig presse.

Jeg skal ikke gå dypt inn i alle hans konspirasjonsteorier rundt vår dekning av skolesaken og hvorfor vi har fulgt den tett. Jeg har stor tro på at folket forstår at dette er en jobb vi gjør og ikke fordi vi har en agenda i denne saken. Vi som jobber her har vi ingen privat interesse av skolesaken i Krødsherad. De fleste forstår nok at vi stiller spørsmål på vegne av leseren. Arne Lesteberg; for meg personlig spiller det ingen rolle om Krødsherad har én, to eller tre skoler for den saks skyld. Det som er trist er at du ikke aksepterer at avisen og de som jobber her har en jobb å gjøre når slike betente saker dukker opp.

Du får tro hva du vil om meningsmålingen. Du får gjerne harselere over at folk i avisen har ferie. Du får mene akkurat hva du vil. Det er i din fulle rett – fordi vi altså lever i et samfunn med ytringsfrihet og en fri presse som til og med publiserer hatske angrep mot oss selv – ført i pennen av de som kritiserer at vi har denne muligheten.

Knut Bråthen
Ansvarlig redaktør i Bygdeposten.

Les også

Bygdepostens vendetta mot ordfører og flertallsvedtaket i Krødsherad fortsetter