OP: Det er ikke uvanlig at noen ikke helt vet hva som er mitt og ditt. Det har Jørn Eirik Hvidsten på Tagtvedt oppdaget.

Egentlig kan det se ut som om han har blitt frastjålet over tid, uten å merke det, eller uten helt å skjønne hva som har skjedd. Man skal være observant på de små detaljene hvis man skal unngå å bli lurt i dag.

– De har kunnet bruke meg som melkeku, sukker Hvidsten og håper hans historie kan hjelpe andre til å unngå dette.

Ingen spor, bare mistenkelig

– Her jeg bor, har det skjedd flere underlige ting med bilen min. Den tidligere bilen, en Yaris, manglet plutselig vindusvisker. Og den ble ripet opp. Men det som har skjedd nå, har jeg ikke opplevd før, forteller Hvidsten og går mot Aurisen sin.

Bilen ser fin og ny ut, og lakken er uten lyter.

– Se her, sier han, og åpner lokket fra hendelen ved førersetet.

Lokket spretter ikke opp som vanlig. Han prøver et par ganger til før det slipper. Det er en liten tapp inne i lokket som utløses. Men selve armen som skal slippe opp lokket er nesten umerkelig bøyd.

– Jeg oppdaget det helt tilfeldig, da lokket var nesten åpent da jeg skulle fylle bensin her om dagen. Lokket var litt løst, forteller bileieren som hadde merket seg at det gikk litt mer bensin enn han mente var vanlig.

Han trodde det kanskje hadde noe med at han bare drev med småkjøring. At forbruket økte av dette.

– Nå har jeg skjønt at noen har vært her og forsynt seg. Og det kan ikke være første gang, mener Hvidsten som har merket seg det økte bensinforbruket over tid.

Vanskelig å oppdage

Når forbruket går opp litt, bilen har ingen tegn på skader eller at andre har tuklet med den, da er det ikke lett å skjønne at tyver er på ferde.

Det kan se ut som om de melker bilen som en ku. Tar litt hver gang. Ikke for mye. Og de er forsiktige med å etterlate spor.

– Jeg har nå anmeldt dette, det anbefalte politiet. Så håper jeg andre følger litt med på hva som skjer med bilene deres, sier Hvidsten, som tror han vet hvordan de kommer seg inn til bensinlokket hans uten å etterlate merker.

– De må bruke noen tøystykker som legges mellom lakken og det de sikker i og presser den tappen som åpner lokket med, forteller han.

For det skal sies. Det er ikke en ripe på lokket eller på selve bilen.

– Sannsynligvis melker de flere biler her, og kanskje andre steder. Med bensinpriser rundt 20 kroner literen begynner det vel å bli litt lønnsomt å drive med slikt, avslutter han, og lover at det skal bli fulgt nøye med heretter.

Ikke utbredt

Trond Andreassen hos politiet i Larvik kjenner ikke til at dette er noe utbredt problem.

– Vi har ikke fått meldinger om dette, så langt jeg vet, sier han.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Bygdeposten legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på bygdeposten.no.