Gå til sidens hovedinnhold

«Det er ikke ofte jeg er enig med Gotfred Rygh, men når det gjelder Skredsvikmoen så er vi enige»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke ofte jeg er enig med Gotfred Rygh, men når det gjelder Skredsvikmoen så er vi enige.

For noen år siden fjernet kommunen det gamle sidesporet inn til tømmerkrana, og gjorde denne om til gangvei med belysning. Denne er mye brukt både av skolebarn og turgåere. Denne vil nå gå tvers igjennom det tiltenkte næringsområdet.

Stalsberg skole har bygget ny gapahuk, som vil komme helt inntil industriområdet. Dette året åpnet kommunen en ny stor og flott barnehage, som blir nærmeste nabo til industriområdet. De har videre solgt 15 nye boligtomter, og i tillegg planlegges det 80 nye boliger i nærområdet.

Hvordan har kommunens planleggere tenkt, ved å legge alt dette tett inntil et område som de har båndlagt til industri/næring?

Både barnehagen, skolen og alle beboere i Stalsbergområdet bruker Skredsvikmoen daglig. Her er skiløyper om vinteren, og turstier på kryss og tvers i hele området. Sykkelklubben kjører også opp løyper for sykling og gåing om vinteren.

Det er flott at det planlegges ny planfri avkjøring i Katfoss, det er på tide, men å tenke på å bygge ny vei herfra og ned til Splitkon parallelt med R35 er helt tullete. Her går også en kraftledning, så veien må bygges videre inn i Skredsvikmoen og vil dermed rasere hele området som turområde.

Kommunen bør heller se på hvilke muligheter det er for å få til en planfri adkomst til Splitkon rett ved fabrikken. Denne kan også kanskje ordnes slik at Elko og øvrig industri kan benytte den og kanskje få vekk den farlige avkjøringen ved Sporpind hvor det ofte skjer ulykker.

Hvis kommunen må ha industri/næring ved Katfoss bør en heller så på det området som ligger mellom R35 og jernbanen. Det vil kunne gjøres tilgjengelig ved et nytt planfritt kryss. Området er kanskje ikke så stort, men vi trenger ikke flere Kiwi matbutikker, Biltema etc. som ordføreren antyder i sitt facebookinnlegg.

Vi trenger friluftsområder nær inntil barnehager, skoler og boligfelt.

Les også

Versland om Skredsvikmoen: – Det har vært noen misforståelser

 

Kommentarer til denne saken