Det er ikke bålforbud, men brannfaren bare øker og øker

Tenk deg om før du lagar pølsebål. I snøfrie områder kan det vere svært tørt på bakken.

Tenk deg om før du lagar pølsebål. I snøfrie områder kan det vere svært tørt på bakken. Foto:

Kongsberg brann- og redningstjeneste ber alle som ferdes ute i marka om å tenke seg godt om hvor de lager bålet de vil grille pølser på.

DEL

(Laagendalsposten) – Bålforbudet trer i kraft 15. april, og varer til 15. september, men vi har har en tidlig vår. Etter en snøfattig vinter begynner det å bli tørt ute i skogen, sier Tore Rakvåg i brannvesenet.

I disse korona-tider oppfordres folk å komme seg ut på tur. Derfor har kanskje noen lyst å ta med seg noe ved, og tenne opp bål på turen.

– Ikke tenn bål på gress. Finn heller et underlag med grus, eller bruk steder som er laget til å tenne et bål. med fint vær og vind, så blir det tørrere og tørrere – mens brannfaren bare øker, sier Rakvåg.

Det «generelle bålforbudet» varer fra 15. april til 15. september, og i løpet av denne perioden er hovedregelen at det ikke er lov med bruk av åpen ild i skog og utmark.

Bålforbudet betyr at du ikke kan fyre opp for eksempel bål, engangsgriller eller bålpanner på skogsturen. Brannvesenet ber alle om å være forsiktige, og forteller at bakken ofte er tørrere enn man tror. Det generelle bålforbudet gjelder i utgangspunktet for utmark, og altså ikke for gårdsplasser, hustomter, dyrket mark og så videre.

Grilling i hagen rammes altså ikke av bålforbudet, men man er likevel nødt til å bruke hodet.

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken