Derfor ble avkjøringen laget

STENGT: Den private, ulovlige, avkjøringen like nord for Sporpind i Åmot er nå stengt igjen med ny mur.

STENGT: Den private, ulovlige, avkjøringen like nord for Sporpind i Åmot er nå stengt igjen med ny mur. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Avkjøringssaken fra Rv. 350 (tidligere Rv. 35) i Åmot har skapt store reaksjoner i Bygdeposten. Noen har skrevet om saken på Facebook med solidaritetsfølelse, men til slutt ble veien stengt av veivesenet med betong denne uken. Selv om veivesenet laget en parkeringsplass cirka 300 meter fra boligen.

Kanskje noen spør hvorfor jeg anla veien mot Rv. 350? Grunnen er for det første at noen av naboene mine rett og slett ikke vil at jeg og gjestene mine parkerer bilene våre på Nedre Skalstadvei.

La meg gå tilbake ni måneder, denne vinterdagen kom det veldig mye snø. Jeg parkerte bilen min på veien. Av naboer ble jeg opplyst at dette er en privat vei og jeg ikke har rett til å parkere bilen din der. Jeg prøvde å finne et annet sted, men fant ingen plass. Jeg ble veldig skuffet. Hadde ingen andre alternativer og satt i bilen og tenkte gjennom saken mens det fortsatte å komme masse snø.. Etterpå kjørte jeg langs motorveien. Dette var livsfarlig for meg og min familie. Til tross for at jeg har sendt melding til Modum kommune, veivesenet og politiet fikk jeg ingen positiv tilbakemelding. Jeg kunne ikke sitte og tenke hvor farlig det var å bruke riksveien, derfor bestemte jeg meg for å lage en ny vei fra riksveien for å gjøre det tryggere for familien min å komme hjem. Dette var den beste og fornuftigste løsningen når ingen tar ansvar.

For det andre ville jeg ikke plage og irritere mine naboer. De er opprinnelig norske og jeg er flyktning. De har rett til sin private vei, men jeg hadde ikke rett til det. Det var ingen parkeringsplass eller hjerterom for meg som flyktning, selv om jeg har sendt melding både til Modum kommune og veivesenet. Ingen hadde ansvar, selv om alle boliger trenger innkjøring. Jeg kunne ikke invitere noen gjester, fordi jeg hadde ikke parkeringsplass eller rettigheter. Når noen av mine gjester skulle parkere bilen på veien, kom en av naboene og ga advarsel om at han/hun ikke kunne parkere der.

Kanskje spør noen hvorfor boligen ble kjøpt uten innkjørsel? Dette er ikke bare på grunn av den lave prisen, men også fordi vi ville bo i naturen og være litt borte fra byen. Jeg vokste opp i en by med cirka 15 millioner innbyggere og flyttet deretter til Norge og bodde i Drammen. Mitt liv var annerledes og jeg trengte å bo på et rolig sted for å konsentrere meg bedre om fremtiden og verden. Jeg har jobbet som menneskerettighetsadvokat både i Iran og Norge i cirka 20 år. I Iran var jeg opptatt av menneskerettighetssaker som dødsstraff, steining, pisking, samfunnsproblemer osv. For å forsvare folk som var ofre for urettferdige Sharialover, måtte jeg jobbe mot Sharia og kritisere statssystemet. Konflikten[1] mellom meg og det iranske regimet ble spredd internasjonalt i 2010[2]. Den iranske statsmakt vant og jeg måtte flykte til Norge etter støtte fra den norske utenriksministeren[3]. Disse utfordringene i livet mitt førte til boken «I skyggen av Sharia»[4] i Norge.

Boligen i Åmot gir meg en utrolig bra mulighet til å sette meg inn i religion, samfunn og politikk, ikke minst ta videreutdanning for å skrive mine neste bøker. Det gir meg mulighet til å sitte bak vinduet og se på fugler, ekorn og naturen og tenke mer på verden. Tenke på hvorfor vi lever? Hvorfor krangler folk og det eksisterer krig? Hvorfor eksisterer fortsatt diskriminering og hvorfor det må finnes rasisme? Hvorfor religion må bestemme over mennesker og endre folkets tro? Hva er kjærlighet og hva er menneskerettighet. Boligen i Åmot – med innkjørsel eller uten innkjørsel – gir meg mulighet til å leve, tenke og plante blomster.

Jeg har reddet[5] så mange liv fra henrettelse og steining. Jeg har hjulpet mange uskyldig fanger som var i det brutale regimets fengsel og fortsetter å hjelpe dem herfra. Dette er en mulighet som jeg har i livet mitt i Åmot.

Avkjøringen ble laget for å trygge min familie. Denne boligen ble laget før veivesenets riksvei ble laget, derfor mener jeg den var den lovlig oppført. Jeg håper at veivesenet, kommune eller naboene vurderer saken og hjelper til å få innkjørsel til boligen.

Kilder:

  1. https://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/08/14/iran.lawyer.mostafaei/index.html
  2. https://www.aftenposten.no/norge/i/X8EXr/mostafaei-er-kommet-til-norge
  3. https://www.facebook.com/jonasgahrstore/posts/14408531894717
  4. https://aschehoug.no/i-skyggen-av-sharia
  5. https://www.theguardian.com/world/video/2012/mar/27/lawyer-fight-juveniles-execution-animation
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken