Denne påsken ligger alt til rette for at hjernen både skal eltes og underholdes når Håkon Skaug (Paul Håvard Østby) og Fetter Petter (Jonas Rønning) farter Midtfylket, Ringerike, Hadeland og Innlandet rundt på jakt etter steder å ha påskeoppgavene fra.

Som leser av Bygdeposten kan du være med i konkurransen, sende inn riktig svar på hver oppgave og dermed i trekningen av flotte premier. Blant annet kan det fristes med gavekort fra Åmotsenteret, Jernia Modum Bygg og Sport 1 Nygård Sport.

Selve påskenøttene vil bli publisert daglig fra og med palmesøndag. Vinner, fasit og neste oppgave vil bli publisert samtidig og dagen etter. Slik fortsetter det til og med andre påskedag da siste oppgave blir presentert. 3. påskedag, om noe heter det, presenteres den siste vinneren og fasiten.

Høna og egget

Aller først; det vanlige i påsketida er jo å kalle spørreleker for påskenøtter, noe som også var planen til tospannet Håkon Skaug og Fetter Petter. Men siden sistnevnte sliter med en lei nøtteallergi ble det påskemandler istedet, noe han altså fint tåler.

– Karene har spilt inn ni episoder rundt omkring i Innlandet etter påskenøtter-malen til Rune Gokstad og Øystein Bache der oppgavene i hver episode ender opp med et løsningsord i første kolonne, forteller Paul Håvard Østby som kjenner d'herrer Håkon Skaug og Fetter Petter godt og derfor har fått et innblikk i hva de har stelt i stand.

– Det er forskjellige typer oppgaver med alt fra vanlige quiz-spørsmål til musikalske oppgaver, men underveis har de også konkurranser seg imellom der de i løpet av påsken skal komme til bunns i hvem som er først av høna eller egget, forteller Østby hemmelighetsfullt.

Familiemoro

Hver episode er på drøye ti minutter, og i beste påskenøtt-stil presenterer den muntre påskeduoen oppgavene med liv og topp humør. Det er til sammen sju Amedia-aviser som samarbeider om å sende Håkon Skaug og Fetter Petter rundt omkring, noe som betyr at tospannet kommer til å presentere oppgavene fra sentrale mellom Midtfylket i sør og OL-byen fra 94 i nord.

Paul Håvard Østby har sammen med familien sniktittet på Håkon Skaug og Fetter Petters påskemandler, og han kan fortelle at dette er underholdning som passer for hele familien.

– Jeg hadde en positiv prøvevisning med familien, og de syntes det var moro. Til og med eldste datteren som er svært kritisk, syntes det var bra, sier Østby fornøyd.

Håkon Skaug og Fetter Petter

Håkon Skaug

  • Spilles av komiker Paul Håvard Østby.
  • Østby har livnært seg som komiker siden tidlig 2000-tall.
  • Er i dag best kjent gjennom Urbane Totninger, hvor også karakteren Håkon Skaug har fått stor plass.

Fetter Petter

  • Spilles av Jonas Rønning.
  • Har jobbet som komiker siden 1990-tallet.
  • Er i dag trolig best kjent, i hvert fall lokalt, gjennom Hønefossrevyen.