Modum AP – vi tar rollen som samfunnsutvikler på alvor

Øya-prosjektet ved Modum Rotary og Vikersund Fisk.

Øya-prosjektet ved Modum Rotary og Vikersund Fisk. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDe store miljøoppslagene det siste året har vært preget av plastforurensing, og passende nok i disse ferietider; flyskam. Noen prater også om bilskam, og du finner vel få diskusjoner mer opphetet enn mellom de som sverger til fossilt brennstoff, og de som kjører på elektrisitet. Miljøspørsmål og saklige diskusjoner er bra og helt nødvendig for både det personlige engasjementet og den nasjonale miljøpolitikken. Vi trenger begge deler: at vi som enkeltpersoner tar ansvar, og at nasjonal miljøpolitikk legger til rette for kloke valg. Men hva med lokalsamfunnet?

Modum Arbeiderparti anerkjenner at kommunen har en viktig rolle som lokal samfunnsutvikler for å håndtere klimautfordringene, og vi vil sette klare klimamål bygd på en levende klima- og energiplan. Derfor må klimaperspektivet være del av all kommunal planlegging. Vi ønsker at kommunen bruker rollen som offentlig innkjøper aktivt til å skape marked for bærekraftige løsninger, som eksempelvis kan bidra til redusert utslipp av mikroplast.

Videre ønsker vi å sikre det som er viktig for moinger flest: bevare grønne lunger, videreutvikle tur- og rekreasjonsområder i og ved tettstedene for alle brukere og å bevare matjord. I dette ligger det også god helsepolitikk. Å få nyte godt av lokalt miljø og natur, og å sikre matsikkerhet med lokal kortreist mat, fremmer god helse og godt miljø.

Vi skal fortsette arbeidet med å gjenåpne Randsfjordbanen for persontogtrafikk og busstilbudet må forbedres slik at moinger får valget om å kjøre kollektivt. I slike større samferdselspolitiske saker vil vi være aktive pådriver mot sentrale myndigheter, og vi er også villig til å bruke kommunale midler som bidrag for å få i gang trafikk ved tettstedene i bygda vår. Vi ønsker også å øke antall ladestasjoner for elbiler og utrede utleie av elsykler i kommunen – enkle tiltak som kan gjøre hverdagen enklere og miljøvennlig.

Sist, men ikke minst, så ønsker vi innspill og bidrag fra moinger som vi kan diskutere og løfte fram. Dessuten ønsker vi å støtte lokale grønne næringer som både skaper verdier og baner vei i et grønt skifte. Da kan vi sammen videreutvikle god lokal miljøpolitikk i Modum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags