La oss utvikle Vikersund del 3

ILDYLLISK VED FJORDEN: Håvard Altern fra Øst-Modum har mange tanker om å utvikle området i Vikersund Nord enda mer.

ILDYLLISK VED FJORDEN: Håvard Altern fra Øst-Modum har mange tanker om å utvikle området i Vikersund Nord enda mer. Foto:

Av
DEL

MeningerMorten Wold har skrevet del 1 og 2 i Bygdeposten 6. og 13. juli. Jeg meldte meg på i den allsidig sammensatte heiagjengen han fortalte om i del 2. Da utfordret han meg til selv å skrive del 3, og det gjør jeg gjerne. Morten og jeg er rivende uenige om veldig mye, men helt samstemte når det gjelder å fortsette den gode utviklingen som er i gang i vårt felles sentrum. Selv om jeg (ennå) bor langt fra sentrum, er det også mitt.

Spesielt vil jeg framheve den ideen Morten har lansert, om en bro for myke trafikanter mellom Fjordbyen/stasjonen og hotellet. En slik bro vil gjøre det lett for hotellets gjester å gå til og fra kollektivknutepunktet. Den vil gjøre det lettere for folk på vestsida både å bruke hotellet som restaurant og å komme til og fra Dokkaløypa og flere gode turmuligheter på østsida. En liten gangveibit fra Sundveien til Vikerkleiva vil være et fornuftig supplement.

Apropos turmuligheter: Mange sykler og går langs strandpromenaden, og nå blir den bedre knyttet sammen med veien langs stranda videre nordover. Men i sørenden må de myke trafikantene som vil videre til Øya, krysse Vikersund bro på et farlig sted uten oppmerking. Der må det snarest mulig ryddes opp: Fartsgrense 40, som på Heggenveien, også på broen. Skikkelig oppmerket gangfelt på tvers, gjerne med fartsdemper!

Likevel – eller nettopp derfor – må utviklingen sør for Nærsenteret inkludere en trafikksikker forbindelse fra sentrum til friområdene lenger sør. Passasjen finnes allerede, langs jernbanen, der veifyllingen ender i en skråning.

Gjennomfarts biltrafikk mellom østsida og riksvei 35 kan forresten gjerne ledes via Vikersund Sør, for å avlaste nordre del av sentrum. Trafikk østfra kan ved bruenden møtes av skilting som viser at ikke bare trafikanter mot Hokksund bør svinge til venstre, men også de som skal til Noresund, Gol og Hønefoss. Mot høyre: Vikersund sentrum, Vikersund stasjon, Vikersund Bad, Modum kulturhus.

Selv har jeg tidligere tatt til orde for å rive rådhuset, heller enn å bruke store summer på å rehabilitere det. Morten sier: Selg det, til noen som kan bygge det om til boliger. Flytt biblioteket til sentrum. Jeg svarer: Mortens forslag er bedre enn mitt! Kommunen har jo investert store summer i tidsmessig og miljøvennlig oppvarming av den arkitektoniske katastrofen, og heisen er tipp topp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags