Gå til sidens hovedinnhold

Vikersund Nord: Kommentar til Jon Hovland

Ole Martin Kristiansen, varaordfører i Modum (Bygdelista)

Artikkelen er over 4 år gammel

Forutsetningene for Vikersund Nord er nå betydelig endret. Da er det naturligvis vår rett å si nei, dette vil vi ikke være med på.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jon Hovland går hardt ut og forteller at Bygdelista i Modum ønsker å stoppe alt i tillegg til at vi har forsøkt å stoppe Vikersund Nord prosjektet da saken var oppe i siste formannskapsmøte.

Begge deler er selvsagt feil!

Bygdelista er for mange gode saker i Modum. Når det gjelder Vikersund Nord sa vår representant i formannskapet at vi ønsket å holde oss til rammene som ble vedtatt i juni 2015. Rammene som ble stadfestet da kommunebudsjettet for 2017 ble vedtatt 9. desember 2016. For å holde budsjettrammene for Vikersund Nord må kostnadene reduseres, f.eks kan man la være å grave pollen.

Videre kommer Hovland med en påstand om at vi ikke har lest sakspapirene. Det har vi selvsagt gjort, men vi har lest disse med våre egne briller og ikke Jon Hovlands briller. Bygdelista har fulgt med i timen!

Derfor vet vi at prosjektet ble vedtatt med 28,6 millioner kroner i 2015.

Dette er en avgjørelse vi beklager, og som skjedde til tross for advarselen fra KS-advokatene om at kontrakten som skulle underskrives av kommunen innebar en alt for stor risiko. De mente at kommunen tok all risiko, mens ROM Eiendom ikke tok noen.

Vi ser at prosjektet nå, før byggestart, ligger an til å koste 46,2 millioner. I tillegg har kommunen vedtatt å gi et ansvarlig lån på inntil 10 millioner kroner.

Bygdelista i Modum ønsket i sin tid ikke utbygging av Vikersund Nord slik det ble vedtatt. Flertallet i kommunestyret ønsket at kommunen skulle gjennomføre prosjektet. Avstemningen viste at syv stemmer var imot, fem fra AP og to fra Bygdelista. Vedtaket betød at kommunen skulle betale for hele infrastrukturen. Men beløpet var altså langt under det som nå er en realitet – vedtatt i siste formannskapsmøte.

Forutsetningene for Vikersund Nord er nå betydelig endret.
Da er det naturligvis vår rett å si nei, dette vil vi ikke være med på.

Vi har derfor sagt at kommunen må holde seg innenfor det vedtatte beløpet på 28,6 millioner. Dette kommer også til å være vår holdning til Vikersund nord når og hvis prosjektet får enda større overskridelser enn i dag.

Dette er ingen omkamp, men en nødvendig realitetsorientering i forhold til virkeligheten som ligger der nå.

FØLG DEBATTEN OG SAKENE OM VIKERSUND NORD:

Noen bør sortere tankene rundt Vikersund Nord  

Klart det er budsjettsprekk  

Vikersund Nord-prosjektet  

Millionene ruller i nord  

Fikk beskjed om å jekke ned politisk rival 

Vikersund Nord: Slett arbeid av rådmannen og besynderlig holdning fra byggekomiteen  

Kvalitetskontroll i Modum kommune  

– Kvalitetskontrollen må ha sviktet totalt 

Overskridelse på 17,6 millioner - før byggestart

Flere interesserte i seksmillioners-leilighetene 

– Grøss og gru! 

Slik blir Fjordbyen Atrium 

Tyrifjorden ... ikke bare idyll

Bygdelista sier fortsatt nei  

Vikersund Nord tar form 

Kommentarer til denne saken