Gå til sidens hovedinnhold

Vikersund Nord, kommentar til Ole Martin Kristiansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det kommer ikke an på hvilke briller vi leser med. Vi må ha brillene på. Først da ser vi forskjell på epler og pærer.

Nok en gang blandes kommunal oppgave til infrastruktur og byggeprosjekt til Vikersund Nord.

Bygdelista henviser blant annet til avtalen der Modum kommune «solgte» eiendomsprosjektet. Det gjaldt også det ansvarlige lånet. Ansvarlig lån skal tilbakebetales. Det var den avtalen som KS advokatene kommenterte, de hadde ikke noe med i kalkulasjon på infrastrukturen å gjøre.

LES OGSÅ: Vikersund Nord: Kommentar til Jon Hovland

Skill sakene fra hverandre, saken i formannskapet gjaldt infrastrukturen.

Rammen på prosjektet for infrastrukturen er ikke utvidet, den kalkulerte pris på oppdraget var, pent sagt, meget mangelfullt.

Når Bygdelista kun ser på prisen, blir det snevert. I Høyre tenker vi helhet, og spør oss, hvorfor så stor prisøkning?

Når et prisoverslag blir satt opp er rigg og byggeledelse faste, selvsagte poster, dette skal ikke være mulig å glemme. Det og en fordobling av posten uforutsette utgifter er \en ting, den kan trekkes. Men når vi i ettertid finner ut at kloakknettet ikke har kapasitet nok, er kun dårlig arbeid. Samme etat som driver kloakknettet, glemte å sjekke kapasiteten.
Det er svikt i kvalitetsrutinene igjen.

Når jeg tok opp kvalitetssvikten i formannskapet ville ikke SV og Ap høre noe om det, det var en feil, vi bare måtte godta, det måtte være greit. Bygdelistas representant sa ikke noe imot deres samarbeidspartnere om det.

Uteglemmelsen ga prisøkning, men det utvidet ikke rammen for infrastrukturen. Rammen er en plan for hele infrastrukturen, prisen er ett element av helhetsrammen.

Problemet ligger i mangel på kvalitetskontroll. Hva vil Bygdelista gjøre for at flertallet vil ta tak i dette problemet?

Bygdelista kan mene og stemme hva dere vil, men hold dere til gjeldene sak. Deres brudd på avtalen med flertallet er helt greit for meg. Dette blir litt likt eiendomsskatteuttalelsen ved juletider.

Vi hørte Ole Martin Kristiansen prate varmt om å innføre eiendomsskatt på julemøtet i kommunestyret. I et leserinnlegg senere prøvde han å tåkelegge uttalelsen.

Men, i formannskapet i januar fulgte Hanneke Molenaar opp at Bygdelista hadde innsett at Modum kommune må innføre eiendomsskatt ganske snart.

I Bygdeposten skriver Bygdelistas skribent klart at han ønsker å stoppe hele prosjektet Vikersund Nord, får støtte av Molenaar på Facebook. Så må varaordførern «rydde opp» i avtalebruddet mot flertallet, med nok en uklar uttalelse.

Har ikke skribenten kommunikasjon med sine egne politikere i Bygdelista?

FØLG DEBATTEN OG SAKENE OM VIKERSUND NORD:

Noen bør sortere tankene rundt Vikersund Nord 

Klart det er budsjettsprekk 

Vikersund Nord-prosjektet 

Millionene ruller i nord 

Fikk beskjed om å jekke ned politisk rival 

Vikersund Nord: Slett arbeid av rådmannen og besynderlig holdning fra byggekomiteen 

Kvalitetskontroll i Modum kommune 

– Kvalitetskontrollen må ha sviktet totalt 

Overskridelse på 17,6 millioner - før byggestart

Flere interesserte i seksmillioners-leilighetene 

– Grøss og gru! 

Slik blir Fjordbyen Atrium 

Tyrifjorden ... ikke bare idyll

Bygdelista sier fortsatt nei 

Vikersund Nord tar form 

Kommentarer til denne saken