Øvelseskjøring på glatta

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Anbefaling til alle som driver med øvelseskjøring med L-bakpå bilen:

Ta turen opp på isbanen til Hebbe for å trene glattkjøring. Jeg har vært der to ganger i vinter med ung lovende sjåfør bak rattet på privatbilen, og det har vært en kjempesuksess.

Der kan en i trygge omgivelser lære seg å kjenne på signalene bilen gir på glatt føre, en kan kjenne på grensene, og ikke minst så kan en finne ut hva som skjer hvis en overskrider de grensene og mister kontrollen på bilen. Og alt sammen i mer realistiske hastigheter og veigrep enn på glattkjøringsbanen, der det er veldig glatt og går veldig sakte i forhold til det en møter etter veien.

Vi har øvd på å hente inn sladd, hva som skjer hvis en går for fort inn i en sving, sammenligna bremselengder ved forskjellige hastigheter, hva som skjer hvis en bare øker hastigheten med 5 km/t inn i en sving osv.
Alt dette lar seg ikke gjøre å øve på etter veien men er veldig viktig å være borti når en skal lære seg å kjøre bil på vinterføre.

Det er et kjempeflott tilbud vi har i bygda så still opp og bruk det som et trafikksikkerhetstiltak. Det er bare å ringe Hebbe og avtale tid. Han er veldig positiv når det gjelder unge og trafikksikkerhet så all ære og honnør til han og gjengen som står på, og ikke gir seg til tross for motstand fra noen få som vil ødelegge for så mange.

LES OGSÅ:

Lagde seg ny isbane - nå blir det trøbbel 

Har hemmeligheter 

Advokat på glattisen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken