SP, Høyre, FrP, Venstre og Krf sørger for vesentlig kutt i omsorgstilbudet i Modum

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I formannskapsmøte i Modum 12. oktober vedtok Høyre, Sp, Krf, FrP å svekke omsorgstilbudet i kommunen vesentlig, på tross av protester fra Arbeiderpartiet. Saken skal endelig vedtas i kommunestyret 26. oktober, men det virker som flertallspartiene har bestemt seg allerede - og det mens revisjon av helse-og velferdsplanen ikke er ferdig.

I tillegg har Høyre, Sp, Krf, Frp og Venstre allerede lagt ned halve Geithus bo-og dagsenter. I formannskapet anbefalte de med seks mot Arbeiderpartiets fem stemmer å redusere antall omsorgsplasser ved Vikersund Bo og Dagsenter med ytterlige seks plasser. Til sammen skal helse og omsorgssektoren reduseres med hele 20 årsverk i 2021 og det er ansettelsesstopp i denne sektoren fra dags dato.

Dette er bemerkelsesverdig da spesielt Høyre og FrP til kjedsommelighet fra kommunestyrets talerstol har raljert med hvor udugelige Arbeiderpartiet med samarbeidspartiene i posisjon har vært når det gjelder å drive kommunen. Vi husker Høyre og FrP ville bygge ut Modumheimen i full skala med 144 plasser. Gjentatte ganger beskyldte Jon Hovland rådmann og helse- og omsorgssjef for å operere med skjulte ventelister. Jeg husker jeg som ordfører ble omtalt som handlingslammet og styrt av administrasjonen.

Når det har vært snakk om manglende penger har Høyre hver gang hevdet at det ikke er noe problem da den blå regjeringen ville komme med midler. Privatisering av teknisk etat og hjemmesykepleien, eller «fase ut» som det står i budsjettforslaget deres, og gjerne en barnehage eller to, så var det problemet løst.

I dag kommer sannheten for en dag - Modum må fjerne mange årsverk i helse og sosialsektoren. Bevilgningene gjennom statsbudsjett er for knappe, i tillegg har vi tapt skatteinntekter som følge av FrPs forslag om å redusere skatt fra kraftsektoren. Det må være flaut å få svingdøra midt i fleisen og innse at det å ha ansvar er noe helt annet enn å slenge ut påstander uten dekning.

Det vil bli spennende å se utviklingen i tiden framover og hvordan Sp med de fire støttepartiene vil håndtere utfordringene som vi vil møte i tida framover, også innen barnehager og skole. Nå er opposisjonsfesten over, blåmandagen har kommet og edruelighet må tre inn i deres rekker. Hjelpen fra Erna kommer nok ikke som en redning slik Høyre har hevdet, og Modums befolkning vil merke at det har blitt et politisk skifte - som ble presset igjennom kun med et mål å kaste Arbeiderpartiet, koste hva det koste ville.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken